Izvor: JUGpress.com, 16.Avg.2020, 09:31

Nišlije poštuju propisane mere zaštite od kovida

NIŠ

Nijedno fizičko lice u Nišu do sada nije kažnjeno zbog nenošenja zaštitnih maski, kažu iz Prekršajnog suda u Nišu. Sekretarijat za inspekcijske poslove za sada je uputio 14 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv pravnih lica ili preduzetnika zbog nepostovanja mera u ugostiteljskim i maloprodajnim objektima. Kazne za ova lica su od 100 000 , pa do milion dinara. Sekretarijat za inspekcijske poslove u saradnji sa komunalnom milicijom kontroliše poštovanje propisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mera.

                            Od 10. avgusta donet je pravilnik o bezbednosti i zdravlju na radu tokom epidemije koronavirusa koje poslodavci moraju da poštuju u svojim preduzećima. Ove naredbe kontroliše Sekretarijat za inspekcijske poslove u saradnji sa komunalnom milicijom na terenu. Ukoliko primete nepravilnosti podnose zahtev za pokretanje krivičnih postupaka Prekršajnom sudu u Nišu. Do sada Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Niša podneo je već 14 zahteva Prekšajnom sudu za pokretanje prekšajnih postupaka jer pojedini ugostitelji ne poštuju mere Gradskog štaba za vanredne situacije.

                            Mišel Marković, predsednik ovog suda, objašnjava da su sudije već dobile predmete i da će ispitati opravdanost zahteva. Rok za donošenje odluke je od 15 do 20 dana, dodaje Marković. Ukoliko se utvrdi da je opravdan zahtev kazne za nepoštovanje ovih mera su za pravna lica od 100 000 do milion dinara, odnosno za preduzetnike od 100 000 do 500 000 dinara.

                         Ističe da Zakon o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanje vanrednom situacijom na predviđa kazne za fizička lica, već samo za pravna i preduzetnike. Međutim fizička lica takođe moraju poštovati mere- nošenje zaštitnih maski u gradskom prevozu i zatvorenom prostoru kao i fizičku distancu od 2 metra.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.