Niškim djacima za Novu godinu “ Vidovdanske nagrade „

Izvor: juGmedia, 23.Dec.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niškim djacima za Novu godinu “ Vidovdanske nagrade „

NIŠ – U Gradskoj kući u Nišu danas je „Vidovdanskim nagradama“ nagradjeno 14 učenika osnovnih i srednjih škola koji su u drugoj polovini ove godine pobedjivali na republičkim i medjunarodnim takmičenjima.

Načelnica Uprave za obrazovanje Marina Kostić objasnila je da je reč o drugom krugu dodele „Vidovdanske nagrade“.

Pojedina takmičenja se po kalendaru Ministarstva prosvete održavaju posle termina predvidjenog za dodelu „Vidovdanskih nagrada“. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Zbog toga organizujemo i drugi krug nagradjivanja„, izjavila je Kostić.

Ona je istakla da je za „Vidovdanske nagrade“ iz budžeta grada sada izdvojeno 152.500 dinara, dok su u prvom krugu za tu nagradu izdvojena dva i po miliona dinara.

Kostić je naglasila da su u prvom krugu, krajem juna, nagradu dobila 274 učenika.

U zavisnosti od ranga takmičenja i mesta osvojenog na pobedničkom postolju, visina „Vidovdanske nagrade“ kreće se u rasponu od 6.000 dinara do 12.000 dinara, u pojedinačnoj konkurenciji, odnosno u rasponu od 20.000 do 30.000 dinara u ekipnoj konkurenciji.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Uručene Vidovdanske nagrade niškim učenicima

Izvor: RadioCity.rs, 23.Dec.2016

Četrnaest najuspešnijih učenika osnovnih i srednjih škola, koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta u pojedinačnoj konkurenciji ili ekipno, primili su “Vidovdanske nagrade” na svečanosti u Gradskoj kući.. Nagrađeni matematičari, osnovac Marko Ilić i gimnazijalac...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.