Izvor: JUGpress.com, 27.Jul.2021, 09:12

Niški pravnici prvi u polufinalu takmičenja pravosudnih akademija Evrope

NIŠ

Polaznici početne obuke Pravosudne akademijeRepublike Srbije, Gala Bogosavljević, Jelena Mihajlović i Luka Anđelković iz Niša, osvojili su prvo mesto u polufinalnoj grupi za sudijsku etiku na takmičenju pravosudnih akademija Evrope Themis 2021.Tim je predvodila mentorka Gordana Pavlović, sudija Apelacionog suda u Nišu, uz pomoć koordinatorke za pripreme Mirjane Golubović, načelnice sektora za posebna znanja i veštine Pravosudne akademije.   Srpski tim se bavio intrigantnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << etičkom temom “Da li primena nepravednog zakona ugrožava sudijski integritet” i izdvojio se kako pisanim radom, tako i video prezentacijom rada, a najviše svojim nastupom u online sesiji tokom koje je svaka ekipa davala odgovore na pitanja žirija. Niški tim je iza sebe ostavio ekipe iz Francuske, Španije, Finske, Poljske i 2 tima Portugalije.

   Finale takmičenja Themis je u decembru u Lisabonu, gde će snage odmeriti ukupno 8 najboljih timova iz ukupno 4 polufinalne kategorije.

   Gala Bogosavljević, Jelena Mihajlović i Luka Anđelković su bivši studenti Pravnog fakulteta u Nišu. Tokom studija, bili su članovi većeg broja ekipa koje su ostvarivale velike uspehe na moot court takmičenjima na nacionalnom, regionalnom, ali i evropskom i svetskom nivou. Članovi ekipe su zahvalni profesoru dr Marku Trajkoviću koji je svojim savetima pomogao ekipi kako bi što bolja obradila ovu etičku temu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.