Izvor: JUGpress.com, 23.Maj.2023, 17:07

Niški maturanti poslali u svet poruku ljubavi i mira

NIŠ

 Plesom uz muziku valcera, puštanjem belih belona i srcem koje su napravili od belih ruža oko spomenika na centralnom gradskom trgu  maturanti iz 18 niških srednjih škola poslali su snažnu poruku  ljubavi i mira u svet. Na taj načim naturnti su obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

                                  Maturanti ove godine nisu plesali kao što je činjeno do sada uz muziku iz perete Johana Štrausa “Slepi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << miš”, jer su se vsi saglasili da znog tragedija koje su početkom maja zadesile Srbiju nije pravi trenutak da se na trgu igra, slavi i peva, pa su svojevrsnnim performansom niški maturanti odali počast svima koji su stradali u Beogradu i Mladenovcu, ali su istovremo poslali i poruku mira i ljubavi. Iz tog razloga su bili obučeni u belo, a u nebo su poleteli i beli baloni.

                                „Današnjim performansom u centru sa maturantima šaljemo jednu poruku mira. Oni će danas izvesti svojevrstan ples, koji možda neće nalikovati na one koji su bili do ove godine, s obzirom na to da su nas kao zemlju zadesile dve velike tragedije. Poslaćemo poruku mira i ljubavi“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                                  Inače Grad Niš je i organizovao ples maturanata na Trgu kralja Milana. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.