Izvor: JUGpress.com, 12.Sep.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški karikaturista Saša Dimitrijević treći na konkursu za karikaturu u Šapcu

NIŠ

Saša Dimitrijević, karikaturista iz Niša osvojio je treću nagradu žirija na manifestaciji „Čivijada“ koja je danas počela u Šapcu.

 Dimitrijeviću ovo nije prva nagrada na ovoj manifestaciji koja traje od 1968.godine. o sada ih je osvojio devet.

Tema nagrađene karikatura bila je registracija automobila.

„Registracija motornih vozila kod nas se pretvorila u forenzičku disciplinu pa me je to podstaklo i dalo mi ideju za ovu karikaturu“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kaže Saša Dimitrijević. „ Zanimljivo je i to da se radovi karikaturista koji se javljaju na konkurs za „Čivijadu“ uvek imaju politički ili socijalni motiv jer je to naš odgovor na veme u kome stvaramo“.

Inače, u Šapcu se ove godine održava 51. Čivijada.U okviru manifestacije koja obiluje bogatim programom održava se i konkurs karikature, aforizama i satirične priče.

Saša Simitrijević se karikaturom bavi preko 20 godina, a za karikaturu kaže da je to odraz naše svakodnevice.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.