Izvor: JUGpress.com, 23.Apr.2023, 16:47

Niški gimnazijalac dvostruki šampion Srbije u šahu

NIŠ

Nišlija Pavle Ćirić osvojio je prvo mesto u kategoriji do 16 godina i to u dve konkurencije, standardni i problemski šah, i postao dvostruki šampion Srbije. Pavle je tutulu dvostrukog državnog prvaka stekao na 16.Kadetskom prvenstvu Srbije u šahu koje je održano od 10. do 16. aprila u Novom Sadu. Na turniru je učestvovalo 223 takmičara, a za Pavla koji je odličan učenik drugog razreda Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” u Nišu, je ovo veliki uspeh, kao i za grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Niš.

                                    Na prvenstvu Srbije u problemskom šahu za omladince do 20 godina, Pavle je od četrnaest takmičara izuzetno visokog kvaliteta, zauzeo prvo mesto.

                                    Na prvenstvu Srbije u redovnom šahu je u grupi dečaka do 16 godina, u konkurenciji od 40 najboljih takmičara u državi, zauzeo prvo mesto i time stekao pravo učešća na Evropskom prvenstvu koje će se održati u Rumuniji u septembru ove godine, kao i pravo učešća na Svetskom prvenstvu koje će se održati u novembru u Italiji. (kraj)VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Mladi Nišlija dvostruki šampion Srbije u šahu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2023, 12:45

Pobedama u standardnom i problemskom šahu učenik Gimnazije "Stevan Sremac" u Nišu Pavle Ćirić postao je dvostruki kadetski šampion Srbije. Kadetsko prvenstvo održano je u Novom Sadu, a 16-godišnji Nišlija je trijumfovao u kategorijama omladinca do 20 godina i dečaka do 16 godina...16. Kadetsko...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.