Izvor: JUGpress.com, 26.Sep.2021, 13:40

Niška toplana sprema za novu grejnu sezonu

NIŠ

Hladni dani na kraju septembra,uobičajena je pojava za ovo doba godine.

Da li će radijatori biti uključeni pre 15.oktobra,zavisiće iskljucivo od vremenskih uslova.

Provera instalacija je u toku.

“Pre samo nekoliko dana desila se havarija u ulici Dragiše Cvetkovića, ekipe su reagovale istog momenta i kvar je popravljen. Sve ono što je moglo da se desi  u vreme grejne sezone dešava se sada, reguje se na vreme, tako da ćemo sezonu dočekati >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << spremno”, kaže Darko Pejčić.

Paralelno sa pripremom za novu grejnu sezonu,Gradska Toplana priključuje i nove korisnike na svoju mrežu.

                               “Na toplovodnu mrežu biće priključeni Medicinski fakultet i Paviljon studentskog doma koji se nalazi u neposrednoj blizini ovog fakulteta. Priključićemo i sedam, osam novih objekata koji su sagrađeni u gradu. Što se tiče Gradske toplane spremni smo za novu grejnu sezonu”, ističe Pejčić.

                             Prethodnih dana,centralno grejanje uključeno je pojedinim objektima sa posebnim potrebama kao što su neke od Klinika Univerzitetskog Kliničkog centra, koje su to tražile,zbog niskih dnevnih temperatura.Što se tiče naplate,korisnici namiruju 96 odsto dugovanja Toplani.

                            “Toplana 95 posto toplotne enregije proizvodi na gas.Energeti su nam i električna energija i voda. Imamo i reserve mazuta sa manje kotlarnice, ali imamo i reserve ukoliko dođe do nekih kriza sa gasom  postrojenja za 24 sata možemo da prebacimo na mazut”, dodaje Pejčić.

                            U toku su i završne kalkulacije za obračunavanje cene daljinskog grejanja.Tehnički direktor Darko Pejčić ,kaže da očekuje se blago smanjenje fisknog dela,dok će cena varijabilnog ,zavisiti od cene energenata na svetkom tržištu.Inače ove godine na toplovodnu mrežu gradske toplane priključeno je 120.000 novih metara kvadratnih,a isključeni su objekti površine 1.000 kvadrata.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.