Niška Hitna pomoć u problemima „do guše“

Izvor: juGmedia, 19.Maj.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niška Hitna pomoć u problemima „do guše“

NIŠ– Ukoliko grad Niš hitno ne pritekne u pomoć Zavodu za hitnu medicinsku pomoć postoji realna opasnost da ova ustanova doži kolaps, upozorili su danas zaposleni u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Nišu

Zaposleni su sa sindikalnog sastanka upozorili da je račun Zavoda blokiran već 71 dan zbog potraživanja za zarade neugovorenih radnika, a iznos potraživanja dostiže 6,8 miliona dinara.

Zbog blokade računa, kako je istaknuto na sastanku, Hitnoj pomoći nedostaju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zaštitne rukavice i maske, a zaposleni u stomatološkoj službi i higijeničari nisu primili devet plata.

Lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Miroslav Milosavljević je istakao da je rukovodstvo grada glavni krivac za teško stanje u kome se Zavod nalazi.

„Problemi u Hitnoj pomoći su krenuli da se gomilaju od kako je ustanova 2004. godine prešla u nadležnost grada. Umesto da plaća potraživanja, grad je dozvolio da se gomilaju i da se na sudovima udesetostručuju“, rekao je Milosavljević.

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Zoran Golubović naglasio je da zaposleni u Hitnoj pomoći traže od gradskog rukovodstva pomoć oko deblokade računa, isplatu zaostalih zarada stomatolozima i higijeničarima, obezbeđivanje osnovnih sredstava za rad i novog direktora koji će biti stručan.

Direktor u ostavci Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu dr Saša Milutinović dematovao je navode zaposlenih da se ova ustanova nalazi pred kolapsom.

„Uprkos teškom finansijskom stanju i blokadi računa Zavod funkcioniše i ne nalazi se pred kolapsom. Imamo razumevanje svih poverioca“, kazao je Milutinović.

Prema njegovim rečima problemi u Hitnoj pomoći posledica su postojanja 26 neugovorenih radnika.

On je istakao da od 2006. godine Fond zdravstva ne priznaje ni jednog higijeničara niti zaposlenog u stomatološkoj službi Hitne pomoći.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.