Niš ulice u gradu čiste i prohodne

Izvor: JUGpress.com, 26.Feb.2018, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš ulice u gradu čiste i prohodne

NIŠ

Sneg od juče neprestano pada u Nišu. No I pored toga situacija u gradu što se tiče prohodnosti I  čišćenja ulica je zadovoljavajuća. Na terenu su angažovana sedam  kamiona JKP Mediana i do sada je u toku noći bačeno ukupno 70 tona soli . U toku dana nastavljeno je sa posipanjem solju I ukupno je bačeno 190 tona soli- Angažovana su još dva manja vozila koja čiste pešaćke staze. Sve gradske saobraćajnice su prohodne, a autobusi saobraćaju do svih gradskih destinacija >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << osim u Njegoševoj gde se saobraća do Kule i u Durmitorskoj gde autobusi idu do početka ulice.

Kamioni JKP Mediana na glavnim bulevarima rade u paru uz sinhronizovane posipanje soli i rizle.

“ Sedam vozila koja su na terenu funkcionišu po principu parova, tako što čiste sneg na bulevarima I uglavnom one ulice koje su u ovom trenutku šišćene su ulice prvog I drugog prioriteta” rekao je direktor JKP Medijana Dragoslav Pavlović.

 Na terenu su komunalni policajci koji imaju zadatak da upozore građane i vlasnike lokala da uklone sneg i led  ispred svojih objekata.

Gradonačelnik je obišao ekipu komunalnih policajaca koja radi na terenu i mogao je lično da se uveri u sprovođenje gradske odluke vezane za čišćenje snega i leda.Prema najavama sneg bi trebalo da prestane da pada u toku noći ,ali će i narednih dana sporadično biti padavina sve do početka marta.

“Svi komunalni sistemi su u funkciji, kao I službe koje kontrolišu sve ovo što se dešava” kaže gradonaćelnik Niša Darko Bulatović.

“Javni gradski prevoz funkcioniše normalno osim dve linije koje sabraćaju prema brdsko planininskim krajevima. U Njegoševoj ulici autobus saobraća do Kule a za Sarajevsku  do početka Durmitorske, a sve ostale gradske linije funkcionišu besprekorno”,  kaže je  direktor Medijane Dragoslav Pavlović  dodavši da se I ove linije čiste ali iz predostrožnosti na ovim linijama autobusi ne voze.

Direktor Medijane apelovao je na vozače da koriste zimske pneumatike I da, ukoliko to nije neophodno ne koriste svoja vozila, već da koriste linije gradskog prevoza.

Na lokalnim putevima situacija je teža. Iz Štaba zimske službe kažu da u brdsko planinskim predelima ima prekida saobraćaja mada putgradnja ulaže maksimalne snage da svi pravci budu prohodni.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.