Izvor: JUGpress.com, 15.Dec.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš je ove godine ostao bez novih ukrasa za novogodišnje preznike

NIŠ

  JKP „Parking servis“ je počelo sa postavljanjem novogodišnjih ukrasa i za do sada je ukrašeno više ulica i deo pešačke zone u strogom centru grada na šta je u ovom preduzeću i stavljen akcenat. Novogodišnji ukarasi su postavljeni u   Ulici Nikole Pašića i u Ulici Milojka Lešjanina. Nedavno su postavljene, po tradiciji, i cifre predstojeće godine na Narodnom pozorišu, saznajemo od  Predraga Nikolića, rukovodioca službe javnog osvetljenja i novogodišnje dekoracije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << JKP “Parking servis”.

                 U Javno-komunalanom preduzeću „Parking servis“ kazali su da je postavljanje novogodišnjih ukrasa krenulo na vreme, krajem novembra kako je to, već, i uobičajeno. Grad će kompletno biti okićen za novogodišnje praznike do 25.decembra.

              „Rokovi za postavljanje novogodišnjih ukrasa ostali isti kao prošle godine. Polako završavamo ukrašavanje centralnog trga i  Obrenovićeve ulice. Uskorose završava i ukrašavanje mosta na Nišavi kao i ulaz u Tvđavu pa i parka ispred zgrade Narodnog pozorišta, a onda će ukrasi biti postavljeni na ulice i trgove koji nisu u samom centru grada“, kaže Predrag Nikolić. “ Ukrasićemo i Sabornu crkvu kao i park kod ovog hrama jer će se tu i ove godine organizovati pod pokroviteljstvom Gradske opštine Medijana “Božićno seoce” koje je zaživelo prošle godine”.

              Nikolić dodaje  da će veliki ukrasi, poput Vilinog konjica i velike jelke, takođe biti deo novogodišnjeg dekora.

               “Velika jelka će biti postavljena ispred Narodnog pozorišta, a Vilin konjic svake godine menja lokaciju, pa je prošle godine bio ispred Svetonikolske crkve, a ove godine lokacija će biti promenjena, ali neka to ostane iznenađenje za đrađane”, dodaje Nikolić. “Za kraj ukrašavanja grada ostavili smo Novogodišnji pakat koji će i sada nalaziti u Obrenovićevoj ulici”.

            Nikolić je rekao da ove godine u Nišu neće biti novih ukrasa, zbog poteškoća koje je to preduzeće imalo sa javnom nabavkom.

            „Mi smo još u septembru raspisali javnu nabavku, ali je jedan od ponuđača uložio žalbu Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Republička komisija je nedvosmisleno utvrdila da je naša komisija apsolutno ispravno napravila specifikaciju novogodišnjih ukrasa. Odgovor komisije stigao je u zakonskom roku, ali tek u zadnjim danima novembra“, naveo je Nikolić.                Prema njegovim rečima, nastavak postupka javne nabavke nakon prijema odgovora komisije značilo bi nabavku ukrasa krajem januara.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.