Izvor: JUGpress.com, 05.Maj.2022, 18:23

Niš dobija pokretnu biblioteku

  NIS

Knjige Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu uskoro će postati dostupne većem broju čitalaca, onima koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti da dođu do biblioteke i izaberu knjigu koju žele. To će im omogućiti pokretna biblioteka „Bibliobus“, a u pitanju je projekat koji realizuje Narodna biblioteka. Projekat je, prema rečima Sonje Šuković, direktorke ove ustanove podržan od Ministarstva kulture i informisanja koje je za njegovu realizaciju izdvojilo4,6 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << miliona dinara.

                       Zahvaljujući „Bibliobusu“ nekoliko  hiljada naslova stići će do svakog čitaoca koji nije u mogućnosti da dođe u matičnu biblioteku.

                       „Na ovaj način knjige će doći do svakog čitaoca i do svake sredine, do onih ljudi koji nisu imali priliku da se druže sa knjigama kako je to svojstveno u gradskoj sredini i sredenima koje su bliže biblioteci. Novina jeste, ali je to stari projekat. Učestvovali smo sa ovim projektom na nekoliko konkursa, obraćali se mnogima, ali sam posebno srećna što je Ministarstvo kulture i informisanja prepoznalo značaj ovog projekta i za realizaciju projekta opredelilo je 4,6 miliona dinara.Tako će i Niš dobiti svoju pokretnu biblioteku“, kaže Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu.

                      „Bibliobus“ će omogućiti da svi fondovi biblioteke budu dostupni i ugroženim kategorijama stanovništva.

                      „Knjige će na ovaj način biti dostupne i bolesnim osobama, osobama sa invaliditetom, starim licima, deci u ruraralnim sredinama. Ovaj projekat će omogućiti da se na jedan kvalitetniji način družimo sa našim korisnicima iz svih sredina jer ćemo moći da dovedemo i glumce koji će organizovati predstave za decu, koji će čitati tekstove naših najpoznatijih pisaca i pesnika. Planiramo i da imamo likovne i literarne konkurse u manjim sredinama“, dodaje Sonja Šuković.

                    Zaposleni u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“ pažljivo će izabrati naslove koji će na ovaj način biti ponuđeni čitaocima. Biće tu za svakoga po nešto kako bi se zadovoljio književni ukus svih. Osim klasika, beletristike i novih naslova sadržaće i dnevnu štampu i časopise.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.