Izvor: JUGpress.com, 21.Jul.2021, 13:24

Niš dobija nove parkove

NIŠ

 Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je početak radova na izgradnji parka na keju pored Nišave iza Delata Planeta. Zajedno sa njom početak radova su obišli i gradski većnik Nenad Stanković kao i gradski urbanista Tanja Obradović.

Ona je rekla da je početak ovih radova dokaz da se nije odustalo od ideje da se grad spusti na reku.

U novom parku, čiji se obrisi već naziru već je postavljen novi dečiji mobilijar, a počeli su radovi i na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << popravljanju osvetljenja na ovom prostoru.     “ Završiće se ovaj prostor, ozeleniće se, zasaićemo negde oko 90 stabala drveća, a onda ćemo početkom narednog meseca krenuti uređenje parka koji je na samom Bulevaru i biće to jedna lepa oaza za sve, ne samo za one koji žive ovde, već i za sve Nišlije. Dakle ovde nedostaju sada i cveće i zelenilo i drveće, važno da je stigao dečiji mobilijar, da je ovo igralište takođe uređeno i da čitav prostor, dakle od mosta do Toplane, da će biti jedna lepa zelena oaza i sa tim trendom nastavljamo ne samo na obali Nišave. U narednim mesecima pa i narednih godina, oplemenjivaćemo sve postojeće parkove, saditi novo drveće, stavljati sistem kap po kap i naravno uređivati sve te prostore za naše sugradjane”, rekla je Sotirovski.

     Već početkom narednog meseca gradonačelnica će sa svojim saradnicima obići i prostor na Bulevaru Nemanjića kod kružnog toka gde se planira izgradnja još jednog parka.

     “ Imala sam prilike da zajedno sa gradskim urbanistom vidim koji je to odnos zelenila, staza, tu će biti i javna česma, dakle svi sadržaji koji nedostaju, odnosno koji su neophodni za jedan park i mislim da će naši sugrađani biti zadovoljni”, rekla je Sotirovski.

      Tanja Obradović, glavni gradski urbanista, naglasila je da je ovo početak brige o  zelenim prostorima u gradu Nišu ali i početak realizacije njihovog sređivanja.

      “Do sada je uređenje zelenih površina u gradu samo planski predviđeno, a gotovo da nijedan javni prostor u nekom bližem periodu da ne kažem desetak, dvadeset godina, osim onog glavnog centralnog Trga, nije bio fokus uređenja, zato što je to prevashodno ekonomski veoma neisplativo i što je to javni prostor. Ovaj park pored Nišave i budući park koji će biti na Bulevaru, kao što je najavljeno, biće jedno veliko osveženje za ovaj deo ali  i za ceo grad Niš”, kazala je Tanja Obradović.

                       Ona je najavila  da je u planu i javni konkurs za uređenje obale Nišave, koji će obuhvatiti veliki deo Nišave i sagledati sve moguće  zelene površine u okviru zone oko reke.

                      “Predmet tog konkursa biće parcele pored reke koje su gradska imovina, a naravno i ostalih, nevidljivih prostora oko Nišave, koji su  zapušteni“, rekla je Tanja Obradović.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.