Nezaposlenima danas po 60 evra pomoći, poslednji dan za prijavu vakcinisanih za naknadu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2021, 11:59

Nezaposlenima danas po 60 evra pomoći, poslednji dan za prijavu vakcinisanih za naknadu

Svi koji su zaključno sa 15. aprilom bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje danas bi trebalo, kako je rekao ministar finansija Siniša Mali, da dobiju po 60 evra pomoći iz budžeta Srbije.

Ministar je ovo rekao gostujući na TV Prva, a naglasio je da je ova uplata deo najavljene pomoći kojom su obuhvaćeni svi punoletni građani.

Mi naša obećanja ispunjavamo u dan i u dinar. Svakome ko je bio na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << biće otvoren namenski račun u banci Poštanska štedionica na koji će mu biti uplaćeno 60 evra - objasnio je Mali.

Danas je i poslednji dan za prijavu vakcinisanih građana za naknadu za imunizaciju od 3.000 dinara.

Pomoć se odnosi na one koji su primili bar jednu dozu vakcine. Do 15. juna je rok za prijavu za ovaj vid podrške vakcinisanim građanima, i ovu priliku koristim da pozovem one koji se nisu prijavili da to učine. Prema podacima od jutros, do sada se prijavilo milion i 350 hiljada građana, a penzionera koji su imali bar jednu dozu vakcine ima milion. Isplata za ostale građene počinje 17. juna - precizirao je Mali.

Svi zainteresovani do ponoći mogu da se prijave preko eUprave.

Podsetimo, pored pobrojanih pomoći, iz državne kase je građanima koji su se prijavili već isplaćeno prvih 30 evra, od ukupno 60. Druga polovina je planirana za jesen.

Penzioneri će dobiti i dodatnih 50 evra, a privatnici koji su se prijavili dobili su za svoje zaposlene tri polovine minimalca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.