Izvor: JUGpress.com, 10.Dec.2023, 10:35

Nezadovoljne Nišlije blokirale na jedan sat kružni tok na Trošarini, na putu od Niša do Niške Banje, traže asfaltiranje ulica

NIŠ

Žitelji niškog naselja Delijski vis protestovali su i blokirali u toku popodneva na jedan sat kružni tok na Trošarini, na Bulevaru svetog cara Konstantina u Nišu, koji povezuje Niš i Nišku Banju zahtevajući da ulice u njihovom naselju budu asfaltirane.

Građani su istakli da im je rukovodstvo grada pre više od dva meseca, nakon više njihovih protesta, obećalo “ekspresno” asfaltiranje, ali da su radovi trajali vrlo kratko i da je vrlo malo urađeno na rešavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << njihovog višedecenijskog problema.

Dejan Veličković, jedan od okupljenih građana kazao je da su pre pet dana od gradonačelnice dobili mejl da se asfaltiranje odlaže za proleće.

“Gradonačelnica je navela da su mašine ostale zaglavljene u blatu i da će radovi biti nastavljeni na proleće. Međutim, mi ne želimo da provedemo još jednu zimu bez asfalta. Nama je blata preko glave. Bezbednost stanovnika našeg naselja ugrožena je zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža, koje nastaju usled jakih kiša, a sve zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije“, istakao je Veličković.

On je istakao da se ne radi o asfaltiranju kilometarskih saobraćajnica, već sedam, osam ulica dužine stotinak metara koje su neasfaltirane već 60 ili 70 godina.

„Ulice su suve, može da se radi, nego samo odugovlače dok ne prođu izbori, a kad prođu izbori „doviđenja“. Ne dešava nam se ovo prvi put. Pred izbore nam obećaju, a posle izbora ih nema više.“, izjavio je Živojin Anđelković.

Stanovnik Delijskog visa Rade Grozdanović je istakao da je rešavanje imovinskih odnosa koje grad traži za asfaltiranje, samo izgovor da se ulice ne rade.

„Ukoliko se plac i kuća vode na nekog pokojnika, da li mi treba da čekamo 180 godina da naslednici reše imovinske odnose. Na kraju krajeva, ne tražimo da naprave bulevar širine devet metara, nego ulice široke tri, četiri metra”, naglasio je Grozdanović. (kraj) DN/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Nastavljen protest građana niškog naselja Delijski Vis zbog neasfaltiranih ulica

Izvor: Danas, 10.Dec.2023

Žitelji niškog naselja Delijski Vis blokirali su saobraćaj na kružnom na Trošarini, na Bulevaru svetog cara Konstantina, koji povezuje Niš i Nišku Banju, zahtevajući da ulice u njihovom naselju budu asfaltirane, saopšteno je danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.