Neophodna pomoć poplavljenima na jugu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jan.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neophodna pomoć poplavljenima na jugu Srbije

Iako se voda u poplavljenim područjima povlači, pričinjena šteta je ogromna, a prema proceni načelnika Pčinjskog okruga Slaviše Bulatovića, najteže je u Bosilegradu gde je stradalo čak 1.200 kilometara puteva.

Ipak, najbitnije je da ljudskih žrtava nema, a situacija se postepeno stabilizuje.

Problemi infrastrukturne prirode se rešavaju po prioritetima. Bosilegradu trebaju mašine, nafta i motorole jer imaju problema sa telefonskim signalom. Trgovištu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Vranjskoj Banji neophodni su potonski mostovi, a zatražili smo pomoć od Vojske. U Vladičinom Hanu privremeno je evakuisana 31 osoba, dok u delovima Vranja gde je proglašena vanredna situacija nema većih problema – kaže Bulatović za Južne vesti.

Predsednici opština u Pčinjskom okrugu, gde jedino problema nije bilo u Preševu, Bujanovcu i Surdulici, suočeni su sa hitnim rešavanjem infrastrukturnih problema, naročito na lokalnim putnim pravcima.

Stradali su nam skoro svi lokalni putevi. Od snega je palo 50-70 bandera, tako da u ovom trenutku 30 odsto teritorije Bosilegrada nema struju – kaže predsednik Opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev.

Slavica Sotirović, predsednica Opštine Vranjska Banja kaže da je situacija kritična u Starom Glogu i da su sve ekipe na terenu kako bi bio osposobljen taj putni pravac.

Stanovnici Panevlja su bez pijaće vode, pa je tamo upućena cisterna sa pijaćom vodom. Potrebe za evakuacijom nema, a u pojedinim kućama poplavljeni su samo podrumi - kaže Sotirovićeva.

Ministar za vanredne situacije Velimir Ilić, nakon obilaska Grdelice, obići će i opštine Pčinjskog okruga koje su pretrpele ogromne štete od poplava koje su u petak popodne zadesile jug Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.