Nema novih slučajeva obolelih od malih boginja

Izvor: JUGpress.com, 23.Dec.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema novih slučajeva obolelih od malih boginja

BUJANOVAC

Direktorka bujanovačkog Doma zdravlja, doktorka Lela Jovanović, izvestila je juče opštinski Štab za vanredne situacije da je epidemija malih boginja u potpunosti pod kontrolom.

Direktorka Jovanović je naglasila da nakon proglašenja epidemijskog javljanja, 1. novembra, kada je potvrđen drugi slučaj morbila na teritoriji opštine, nema novih obolelih.

„Period inkubacije od zadnjeg slučaja je prošao i ja ne očekujem nove obolele“, rekla je direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i dodala da su u Domu zdravlja od samog početka preduzete sve potrebne mere kako ne bi došlo do širenja epidemije.

„Odziv na pozive za vakcinaciju je povećan za 30 odsto. Redovno se šalju pozivi i vrši vakcinacija i činimo sve što je potrebno u oblasti imunizacije. Na zalihama imamo dovoljan broj vakcina“, istakla je direktorka.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.