Izvor: JUGpress.com, 28.Jul.2023, 11:40

Nema dilova sa investitorima, sve ucene prijaviti nadležnim organima, rekla Sotirovski

NIŠ

U Gradskoj kući je održan sastanak gradonačelnice, Gradskog veća i načelnika Uprave za građevinu sa investitorima, koji su odlučili da grade u Nišu. Povod za organizovanje sastanka bio je otklanjanje mnogobrojnih nedoumica  kojih je bilo, ali i da se otvoreno progovori i o sumnjama koje u javnost iznose neki članovi opozicionih stranaka da Grad ima određene dogovore sa investitorima oko izdavanja dozvola za gradnju, što su prisutni investitori u potpunosti negirali. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

                              Prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski sličan sastanak je trebalo da se održi i ranije jer su i Grad i investitori na istom zadatku a to je da Grad učine lepšim i urednijim. Osim toga, dodala je ona, zahvaljujući investitorima  koji grade u Nišu, budžet grada se puni. Oni zapošljavaju i veliki broj sugrađana i radnika sa strane i samnjuje se broj nezaposlenih.

                                „Mnoge nedoumice smo želeli da na ovaj način razrešimo da ih čujemo koje to imaju zamerke Upravi za građevinu i administraciji, koja radi na izdavanju lokacijskih uslova i građevinske dozvole. Da im zahvalimo za sve što rade u gradu i da vidimo da li imaju probleme. Da otklonimo i sumnje i često izgovorene fraze. Neistine opozicionih lidera da gradska vlast u Nišu ima određene dilove sa investitorima, da im se daju lokacijski uslovi i mogućnost da se gradi bez građevinskih dozvola, da se na taj način ugrožava život u našem gradu“, poručila je gradonačelnica Niša.

                               Ona je dodala da niko na investitore nije vršio nikakav pritisak, kao što to govore pojedini pripadnici opozicije.

                                „Zamolila sam investitore da ako bilo ko od mojih saradnika, na bilo koji način da traži novac, da zloupotrebljava svoju poziciju, da se poziva na bilo koga, uključujući i mene, da istog tog trenutka prijave nadležnim organima. Mislim da su tu karte sve otvorene. Ljudi za sada nemaju problema, niti su ih imali“, rekla je Sotirovski.

                                 Dušan Stanković, vlasnik i direktor građevinske kompanije „Šampion gradnja“, predložio je da se investitori udruže, kako bi lakše rešavali svoje probleme.

                               „Godinama zagovaram ideju i nikako da se ostvari. Verujem da će ovaj sastanak uticati da mi investitori u gradu Nišu osnujemo klaster, svoju organizaciju, gde ćemo sve svoje promene rešavati preko klastera. Imaćemo odgovorno lice za kontakt sa Gradom Nišom i gradonačelnicom gde ćemo moći da iznesemo sve svoje probleme i da ćemo na taj način moći da unapredimo svoje poslovanje i da ubrzamo“, predložio je Stanković.                               On je dodao da rezultati tih sastanaka treba da budu transparentni i predložio je izradu sajta, gde će moći da se prati dinamika rešavanja problema

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.