Neko je ukrao auto-put- Stranka slobode i pravde podnela krivičnu prijavu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2023, 17:21

"Neko je ukrao auto-put"- Stranka slobode i pravde podnela krivičnu prijavu

Slučaj "otvaranja auto-puta" dobio je neočekivani i nesvakidašnji politički nastavak - Stranka slobode i pravde podneće krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca, zbog, kako tvrde, krađe 5,5 kilometara auto puta koje je u sredu svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kažu da sumnjaju da je neko u prethodna dva dana ukrao pola auto-puta jer to što je najavljeno i ono što je Vučić uz prisustvo svojih pristalica, ministara i predsravnika EU otvorio, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << isto.

Pošto je predsednik Republike jasno rekao da se otvara 5,5 kilometara auto-puta koji će se zvati “Auto-put mira”, pošto su se trasom provozali i on i ambasador Žofre i mnogi državni funkcioneri, kao i desetine novinara i ama baš niko nije rekao da nije u pitanju auto-put već običan magistralni put, mi u Stranci slobode i pravde smo zaključili da je jedino objašnjenje da je neko u ova dva dana ukrao pola auto-puta. Zato ćemo podneti prijavu da se sve istraži i da narod ne bi sumnjao u reči predsednika - kažu u SSP.

Milomir Andrić, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Prokuplju pojašnjava da bi drugo objašnjenje bilo da su predsednik i svi prisutni svesno lagali, a mediji svesno tu laž preneli građanima Srbije.

Postavlja se pitanje šta je Vučić uz veliku pompu i najavu svih medija pod kontrolom režima otvorio, ali ovo nije auto-put. Radi se o običnoj saobraćajnici, koja je da sve bude još strašnije tu već postojala i put je bio u dobrom stanju. Oni su za godinu i po dana pridodali jos samo jednu traku i to građanima Srbije ali i cele Evrope predstavili kao auto-put. Postavlja se pitanje gde su i u čije džepove završile ogromne pare koje su date za navodni auto-put, a dobili smo ono što smo manje više već imali, saobraćajnicu koja je taze ofarbana i presvučena slojem asfalta - rekao je Andrić.

Inače, nakon više od godinu i po dana radova na tom delu već postojeće saobraćajnice, završena je prva deonica od 5,5 kilometara kako su ga nazvali "poluprofilnog auto-puta" od Merošine do Merošine 1, a koju je svečano otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Jedino što je potpuno novo urađeno je petlja "Merošina istok”, kao i dva mosta i dva nadvožnjaka, ukupne dužine oko 285 metara na ulazu u Merošinu iz pravca Niša.

Otvorena deonica je prva od 4 koliko je planirano do Beloljina u dužini od 32,65 kilometara, a osim već pomenuta, gradiće se druga deonica od Merošine 1 do Prokuplja istok duga 8,8 km, deonica 3 od Prokuplja Istok do Prokuplja Zapad duga 12,8 km, dok je poslednja deonica od Prokuplja Zapad do Beloljina, duga 5,6 km.I

Finansiranje auto-puta Niš-Beloljin koštaće oko 225,6 miliona evra, a novac je obezbeđen kroz Investicioni grant WBIF u iznosu od 40,6 miliona evra i zajam od EBRD i EIB u iznosu od 185 miliona evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.