Nedovoljno vaspitača u Pirotu, traži se rešenje sa Gradom

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovoljno vaspitača u Pirotu, traži se rešenje sa Gradom

Zbog manjka zaposlenih i zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, kako kaže direktorka Milka Colić, Predškolska ustanova “Čika Jova Zmaj” u Pirotu u aktuelnom upisnom roku neće vršiti upis dece rođene 2014. i 2015. godine u celodnevni boravak.

Upis u pirotskim vrtićima moguć je za decu od 6 meseci do 6 i po godina, ali je problem što, iako ima potrebe za novim grupama mališana, nema ko da ih čuva i edukuje. Ipak, roditeljima će biti omogućeno da mališane >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << upišu u skraćeni boravak, a kako dodaje direktorka, sa lokalnom samoupravom se traži rešenje za manjak zaposlenih, te se nada da će do kraja godine biti organizovan još jedan upisni krug.

Ovo nije veliki problem, ali se treba rešiti. Mislim da ćemo pronaći način da uposlimo dodatni kadar, te molim roditelje da budu strpljivi - kaže Colićeva.

Ipak, kako kaže direktorka, liste čekanja u nisu duge, a rekonstrukcijom jednog od 6 vrtića, Pirot će biti prvi grad u Srbiji bez liste čekanja.

Svakog leta radimo adaptaciju svih vrtića. Za vrtić “Prvomajski cvet” dobili smo novac od nadležnog ministarstva i od Grada, biće uloženo oko 16 miliona za rekonstrukciju - dodaje direktorka.

Novac će biti uložen u adaptaciju sprata, a nadogradnjom oko 300 kvadrata novog prostora, stvoriće se uslovi za još nekoliko novih vaspitnih grupa i preko 500 mališana će moći ukupno da se smesti u vrtiću.

U međuvremenu, u Predškolskoj ustanovi se nadaju da će se ukinuti zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, kako bi i u renoviranom delu vrtića “Prvomajski cvet” mogli da rade novi vaspitači i medicinski radnici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.