Nedelja iranskog filma od 17. do 23.februara

Izvor: juGmedia, 16.Feb.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja iranskog filma od 17. do 23.februara

NIŠ – Kulturni centar Irana u Srbiji i Niški ki+ulturni centar (NKC) organizuju Nedelju iranskog filma od 17. do 23.februara u Maloj sali NKC

Početak projekcija u 20 časova a ulaz besplatan.

KOCKA ŠEĆERA Yek habe ghand (2011, 116′)

režija: Reza Mirkarimi

uloge: Pune Abdolkarim-Zade, Amir Hosein Arman, Farhad Aslani, Šamsi Fazlolahi, Hedajat Hašemi

Pasandide je najmlađe dete u tradicionalnoj porodici koja živi u staroj kući koju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << deli sa majkom, ujakom i ujnom. Uskoro, trebala bi da se uda za unuka starog porodičnog prijatelja koji studira na Zapadu. Sve je već pripremljeno za svadbu i njene sestre, jedna po jedna, polako pristižu u staru kuću.

BAZEN ZA CRTANjE Houze naqāshi (2013, 90′)

režija: Mazijar Miri

uloge: Šahab Hoseini, Negar Džavaherijan, Ferešte Sadre Orafaji, Sepehrad Farzami, Siamak Ehsaei, Elham Korda

Priča o mentalno zaostalom bračnom paru i njihovom desetogodišnjem sinu. On oseća averziju prema svojim roditeljima i zbog toga čak neko vreme provodi u kući svoje učiteljice družeći se sa njenim sinom, sve do trenutka kada počne da oseća koliko mu nedostaju njegovi roditelji.

SASVIM SAM Tanhāye tanhāye tanhā (2013, 92′)

režija: Ehsan Abdipu

uloge: Mejsam Farhumand, Armen Hovanisijan, Ana Panosijan

Ranđro je dečak od jedanaest godina iz Bušehra koji se sprijateljuje sa ruskim dečakom koji živi u kampu između njegovog sela i nuklearne elektrane. Oni sklapaju iskreno prijateljstvo, ali kada se u njihove živote umeša politika, sve dobija novi oblik. Ranđro odlučuje da krene na neobično putovanje.

20:00 – KOLEVKA ZA MAJKU Gahvārei barāye mādar (2013, 80′)

režija: Panahbarkoda Reza

uloge: Elham Hamidi, Čakame Čaman Mah, Malihe Nikđumand, Afsar Asadi, Gazal Saremi

Mlada devojka Narges, na Moskovskom univerzitetu diplomirala je rusku književnost. Sada studira u verskoj školi i želi da se vrati u Rusiju i da predaje studentima koji su primili islam. Međutim…

20:00 – OVDE, BEZ MENE Injā bedoone man (2011, 90′)

režija: Bahram Tavakoli

uloge: Hamed Sabet, Negar Džavaherijan, Fateme Motamed-Arija, Parsa Piruzfar

Devojka Jalda je invalid, voli da sakuplja staklene figure životinja, a njen brat Ehsan piše poeziju i sanja da postane pisac. On svoje slobodno vreme provodi lutajući po bioskopima i gledajući stare filmove. Faride izdržava porodicu tako što radi dva posla i ona je jedini član u porodici koji se svesno suočava sa teškim uslovima života. Ona čini sve da spasi porodicu, ali neki naizgled beznačajni događaji poremetiće sve njene planove.

20:00 – LjUBEĆI MESECOLIKO LICE Busidane ruye māh (2012, 93′)

režija: Homajun Asadijan

uloge: Saber Abar, Širin Jazdanbahš, Lida Abasi, Šahroh Forutanijan

Dve starije gospođe, Farug i Ehteram, komšinice su već više od četrdeset godina. Njihovi sinovi su nestali u iransko-iračkom ratu. Farug pati od teške bolesti i ostalo joj je samo nekoliko meseci života. Iznenada, stižu vesti da su pronađeni delovi tela za koje se veruje da pripadaju njenom sinu. Međutim, ona donosi čudnu odluku, i želi da Farug misli da ti delovi tela pripadaju njenom sinu. U početku, nadležni neće da se slože sa tim, ali na kraju Ehteram uspeva da ih ubedi da ženi na samrti prekrate dvadesetogodišnje čekanje.

20:00 – ŽIVI BILI! Khaste nabāshid (2012, 90′)

režija: Afšin Hašemi, Mohsen Garaei

uloge: Jadolah Šadmani, Goga Bajat, Džalal Fatemi, Hesam Mahmudi, Farzad Bageri, Roja Afšar

Marjam koja je napustila Iran kao dete, zbog muža Romana vraća se u do- movinu. Podstaknuti njegovim avanturističkim duhom, odlaze na putovanje koje predvodi Morteza. Njima se pridružuje i Mortezin rođak Husein. Ne- srećan splet događaja primorava četvoro ljudi da ostanu u kući gospođe Hakim. Ono što je trebalo da liči na izlet u prirodi pretvorilo se u ne- očekivano lično putovanje koje je ponovo rasplamsalo žudnju za životom.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.