Izvor: JUGpress.com, 23.Avg.2022, 04:38

Nebeski trkači iz Mosora najbolji u državi

 NIŠ

Tokom proteklog vikenda na Suvoj planini je održano Državno prvenstvo u skajraningu i kolo nacionalne serije Planinarskog saveza Srbije  „Suva Trail 2022“, na kome je učestvovalo 129 trkača iz zemlje i nekoliko njih iz inostranstva. Organizator prvenstva je bio Planinarsko sportski klub “Mosor” iz Niša u sradnji sa Planinarskim savezom Srbije. Trkači iz Planinarskog sportskog kluba „Mosor“ postigli su sjajan uspeh prvenstvu koji se ujedno boduje za Nacionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << seriju PSS.

                        „PSK „Mosor“ je ponovo ostvario fenomenalne rezultate. Ekipno je osvojeno prvo mesto sa samo dva boda više ispred sjajnih trkača iz PK Tara Bajina Bašta dok su treće mesto zauzeli trkači PSK Balkan Beograd. Bodove su doneli Ljiljana Krasić, Nenad Živković i Nemanja Ristović. Državni prvak je postao i sjajni Nenad Živković iz Kruševca koji nastupa za niški tim. Ujedinio je titule u obe trkačke discipline PSS i ima veliku šansu i da osvoji Nacionalnu seriju gde je ostala još jedna trka, „vertikal“ na Rtnju. Ljiljana Krasić osvojila je treće mesto na prvenstvu i trenutno je druga u Nacionalnoj seriji, dok je Ivana Rosić Meggi osvojila četvrto mesto“, kaže Vladislav Cenić, iz PSK „Mosor“ i direktor trke.

                      Trkači su prešli stazu dugu 42,9 kilometara sa usponom od 2.700 metara grebena Suve planine.

                      „ Na startu u Vrgudincu bilo je 118 takmičara,  a na cilju u Donjem Dušniku 94. Izuzetno loši vremenski uslovi sa olujnim vetrovima, kišom, grmnjavinom nisu obeshrabrili trkače i volontere našeg kluba koji su takođe istinski pobednici ove trke. Na kraju trke su svi bili iscrpljeni ali zadovoljni“, dodaje Vladislav Cenić.

                        U ženskoj konkurenciji dobre plasmene ostvarile su i Mirjana Danković koja je bila deseta, ali i Olivera Stanković koja je stigla 16. Milica Vučković je zauzela 19 mesto.

                       U muškoj konkurenciji plasmane za PSS su ostvarili  Nenad Živković  koji je stigao prvi, Nemanja Ristović – 8. mesto,,Nenad Živković Žile – 14. mesto,Dragan Stojiljković – 17. mesto, Aleksandar Stanković – 24. mesto, Nenad Ranđelović – 35. mesto, Stevica Blagojević – 45 mesto, Aca Krstić – 49. mesto, Miloš Miljković – 51. mesto, Dejan Potić – 54. mesto, Darko Kocev – 56. mesto iBoško Stanković – 57 mesto.

                Dragana Milanović, Ivona Velimirović, Dejan Todevski i Đorđe Živanović nisu završili trku.

                   „Skajraning trka je po svojoj konfiguraciji veoma zahtevna. U prvom delu staze trkači moraju da savladaju jedan vertikalni kilometar od preko 1000 metara visinske razlike na manje od pet kilometara. U drugom delu staze trkači moraju da savladaju takozvanu Francovu stazu koja dolazi posle 30 kilometara kada su trkači već umorni, a čeka ih  još jedan vertikalni kilometar kojim se direktno od Bojaninih voda penje na Sokolov kamen“, kaže Vladislav Cenić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.