Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2020, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučno tehnološki park prve stanare očekuje u maju

NIŠ

    Izgradnja Naučno tehnološkog parka u Nišu, investicije vredne 10 miliona evra, privodi se kraju, a prvi stanari useliće se maja, ove godine. Prema rečima Milana Ranđelovića, direktora Naučno tehnološkog parka, koji se smatra jednim od najvećih poduhvata Vlade Reoublike Srbije, Grada Niša i Univerziteta u Nišu,  svečano otvaranje parka  je planirano za kraj aprila. Budućim stanarima će na raspolaganju će biti 14.000 kvadrata.

                     “Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dobro interesovanje potencijalnih stanara, počev od onih koji su već prisutni u Nišu ali i kompanija koje su zaiteresovane da dođu u naš grad. Računamo na poznate  IT kompanije ali želimo da motivišemo kompanije koje nisu čisto softverske a koje imaju svoje proizvode”, kaze Milan Ranđelović, direktor NTP koji ističe da NTP nudi  usluga  koje će kompanijama omogućiti da se  razvijaju na najbolji mogući način.

                   Kako se radovi privode kraju priprema se  javni poziv za izdavanje prostora. Komercijalna cena po kvadratu biće od 6 do 7 evra plus PDV i troškovi,  dok će za startapove početna kirija biti jedan evro s tim da im u naredne tri godine na šest meseci raste po jedan evro kirija.

                  “Pružićemo im prostor koji je mnogo bolji od bilo kog koji se u Nišu trenutno nudi jer je pravljen namenski za takvu vrstu aktivnosti. U samoj zgradi postoji restoran, kafić, teretana, dovoljan broj parking mesta, velika konferencijska sala, veliki broj sala za sastanke, neki zajednički prostori koji će učinit da se osećaju ležernije i da se druže. Imaće dobru infrastrukturu u pogledu telekomunikacije i drumskog saobraćaj jer su od centra grada udaljeni nekih 800 metara”, ističe sve prednosti rada u Naučno tehnološkom parku Ranđelović.

                  On objašnjava da se tačno zna i ko može postati stanar Naučno tehnološkog parka.

                   “Prostor je namenjen isključivo firmama bez obzira na strukturu vlasništva.  Međutim, Naučno tehnološki park   neće podržati projekte čiji će rezultat biti neko veliko naučno dostignuće osim ukoliko iza toga ne sledi neki proizvod sa kapacitetom za komercijalizaciju prvenstveno na globalnom nivou”, objašnjava Ranđelović. “Cilj je da se  ono što postoji od znanja u Nišu pretoči u proizvode, da se ti prozvodi razvijaju i proizvode  u Nišu i otvaraju nove fabrike i radna mesta. Ovo je prilika da damo šansu visokoobrazovanim Nišlijama koji će moći da rade za kompanije koje nude vanserijske uslove rada i zarade. To je najbolji način da sprečimo njihov odlazak iz zemlje”, zaključuje Ranđelović.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.