Nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću - ispitivana oteta 12-godišnjakinja

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2020, 16:04

Nastavljeno suđenje Ninoslavu Jovanoviću - ispitivana oteta 12-godišnjakinja

Iako je optuženi za otmicu maloletnice Ninoslav Jovanović ponovo tražio odlaganje nastavka suđenja iz zdravstvenih razloga, glavni pretres je održan, navode u Višem sudu, a ispitivana je 12-godišnjakinja koju je oteo.

Sredinom septembra odloženo je suđenje otmičaru Ninoslavu Jovanoviću, jer iz zdravstvenih razloga nije mogao da prisustvuje glavnom pretresu.

I danas je tražio odlaganje iz istih zdravstvenih razloga, a u Višem sudu navode da njegova molba >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nije prihvaćena.

Glavni pretres je održan, ispitivana je maloletna oštećena, koja ima status posebno osetljivog svedoka, prema pravilima Zakonika o krivičnom postupku o ispitivanju posebno osetljivih svedoka, iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i upotrebom tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka - navodi Portparol suda Irena Gušić.

Ovo je bilo peto ročište na suđenju Jovanoviću, a do sada su svedočili veštaci psiholozi, psihijatar i lekari iz niškog Kliničkog centra.

U Višem sudu kažu da je sledeći glavni pretres zakazan za 14. oktobar u 11 sati.

Podsetimo, suđenje Malčanskom berberinu, koji je krajem prošle godine oteo 12-godišnju devojčicu nadomak Niša i nakon toga bio u bekstvu, počelo je krajem maja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.