Izvor: JUGpress.com, 30.Okt.2023, 22:31

Nastavlja se agonija Vlasine

VLASOTINCE

Očigledno nema boljitka u igri fudbalera Vlasine i agonija ,,Rosuljaca” se nastavlja još jednom izgubljenom utakmicom na svom terenu. Od 12 odigranih utakmica samo u dva navrata bilo je radosti zbog ostvarene pobede, ali to je nedovoljno, jer na svom bodovnom kontu upisano je samo devet bodova, dva više od poslednjeplasirane ekipe Žitorađe.

Mnogo toga ne štima kako treba u redovima vlasotinačkog srpskoligaša. Predsednik kluba, Bojan Vlajković je podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pre nekoliko kola neopozivu ostavku, tako da je situacija krajnje neizvesna u pogledu budućnosti kluba. Niko ne želi, bar za sada, da preuzme odgovornost i stane na čelo kluba. Iz lokalne samouprave koja je po pravilu ozvaničavala rukovodstvo kluba nema najave skorog rešenja i izlaska iz duboke krize Vlasine.

Jedan od glavnih generatora ovakvog stanja haosa na ,,Rosulji”, je u liku jednog čoveka, koji je donedavno vedrio i oblačio u klubu, a pre toga i u opštini zahvaljujući najviše svom, tadašnjem, političkom autoritetu, pobegao je na počeku sezone sa bojišta tako ostavljujući klub u mnogobrojnim problemima koje je teško sada sanirati.

Nije teško odgonetnuti da je igrački potencijal kvaliteta ekipe veoma tanak i dosadašnji postignuti rezultati su samo potvrda nemoći ekipe. Poslednja linija ekipe je više nego slaba i čak taktički nedovoljno obučena, srednji red bezidejan u kreiranju igre, a ni napada nije ništa bolji, tako da ni dokazani stručnjak i trener Nebojša Maksimović ne može više ni kapi vode da izvuče iz suve drenovine što naš narod kaže.

Na tribinama je sve manje navijača kluba koji više ne žele da gledaju posrnuće svog kluba, a dole na terenu za igru plavi klupski dres nosi tek po neki igrač koji je ponikao u klubu.

I to je sve posledica recidiva pravog (ne)rada kluba u proteklim godinama, gotovo na svim poljima i što će na naplatu doći tek u nadolazećim godinama. Nije ovo pri put da je klub u više nego ozbiljnim problemima i zato treba reagovati promišljeno i klub prepustiti dokazanim iskusnim fudbalskim pregaocima, a ne dozvoliti da nečija fudbalska imena budu kratkoročno rešenje i budu iskorišćena za kratkoročnu upotrebu.

Pobeda ekipe SFS Borca iz Paraćina je sasvim zaslužena a u dobroj meri komotnom i neodgovornom igrom pojedinaca iz domaćih redova su samo pripomogli da se gosti kući vrate sa celim plenom.

Vlasina u naarednom kolu putuje u Svilajnac ekipi Radničkog koja je posebno opasna na svom bunjištu. Bez obzira na tu činjenicu ,,Rosuljci” moraju ostaviti srce na terenu a sa terena izaći sa dobro znojem natopljenim dresovima ukoliko se želi prekinuti agonija u kojoj se ekipa nalazi. (kraj)VS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.