Izvor: JUGpress.com, 27.Sep.2021, 21:11

Nastava u Tvrđavi

NIŠ

Učenici dva odeljenja drugog razreda Osnovne škole „Ratko Vukićević“ u Nišu, drugog dva i drugog tri, su sa svojim učiteljima Tatjanom Ljubomirović i Radoslavom Stevanovićem dan proveli u Tvrđavi. Malo su se igrali, malo učili o prirodi, malo rešavali zadatke iz matematike i maternjeg jezika, ali su nekoliko sati proveli u prirodi i na čistom vazduhu zameniviši učionicu jesenjim ambijentom, a teoriju praksom.

„Lep je dan i odlučili smo da sa decom izađemo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz učionica. Kako je pre nekoliko dana stigla i jesen, a to su nam i lekcije u školi, ovo je prilika da vide kako se priroda menja sa novim godišnnjim dobom. U prirodi mogu da se obrade i lekcije iz matematike. Sakupljaćemo lišće sa različitog drveća, praviti skupove i slično“, kaže učitelj Radoslav Stevanović.

 Budući da je vreme epidemije, poslednji lepi dani su iskorišćeni da mališani izađu na čist vazduh i malo se opuste, da budu slobodniji.

           „Bolje je za njih da budu na otvorenom nego da su stalno u zatvorenom. Moje je mišljenje da je kombinovanje časova na ovaj način pravi izazov za mališane koji su sada drugi razred, razbija svakodnevnu monotoniju nastave u učionici i približava školu deci. Radićemo na ovaj način sve dok je lepo vreme“, kažu učitelji.

           Mališani iz Osnovne škole Ratko Vukićević biće u Tvđavi do podneva a onda se vraćaju u školu gde nastavljaju sa svakodnevnim radom.

           „Oni su svi u produženom boravku i nakon povratka nastavljaju rad sa učiteljima, pripremaće domaći zadatak i lekcije za novi školski dan“, dodaju učitelji.

           Učenike je oduševila nastava u Tvrđavi. Uposznali su se i sa ovim drevnim spomenikom, a boravak na čistom vazduhu je u njima pokrenuo neku novu vrstu energije. Nije im bilo teško da rešavaju zadatke, da sakupljaju lišće i pretvaraju ga  u „matematičke probleme“, a onda i da se igraju. Ali i dok su se igrali oni su usvajali nova znanja.

          „Predivno je ovde. Volela bih da svakog dana časovi izgledaju ovako. Svi smo zajedno, svi učestvujemo u istim stvarima, upoznajemo se sa prirodom i jesenjim bojama“, kaže jedna učenica.

           A lišće koje su sakupili za čas matematike iskoristiće i kasnije na času likovnog da od njega naprave predivne crteže.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.