Naselje 9. maj u Nišu i dalje pod vodom

Izvor: juGmedia, 13.Mar.2018, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naselje 9. maj u Nišu i dalje pod vodom

Kiša koja od juče pada nije dodatno pogoršala stanje u delu niškog naselja 9.maj koje je okruženo vodom sa svih strana, međutim, nove padavine usporile su oticanje vode sa tog područja, izjavio je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

Jedna kuća u naselju  9. maj još je pod vodom, s tim što su deca koja u njoj žive zbrinuta a njihovi roditelji su dobili pomoć, a u jednom broju kuća poplavljene su podrumske prostorije ili deo stambenog prostora. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

„Na tom području vodu i dalje izbacuju dve velike stacionarne pumpe i pet, šest manjih. Nivo vode se jako sporo smanjuje jer se radi o području u kome ima podzemnih voda na samo dva metra ispod nivoa zemlje, a na pet do deset metara ispod površine zemlje nalazi se glina koja ne propušta vodu”, kazao je Ždrale.

Ždrale dodaje da stanje dodatno pogoršava voda koja se tu sliva sa okolnih brda, kao i to što naselje nema kanalizacionu infrastrukturu već septičke jame.

Prema njegovim rečima, 30 do 50 kuća u naselju 9. maj,  moglo bi da bude ugroženo ukoliko bi se nivo vode povećao.

Naselje 9. maj popljavljeno je pre 12 dana.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

I dalje nema rešenja za poplavljeno niško naselje 9. maj

Izvor: N1 televizija, 13.Mar.2018

Na jugu Srbije, nivo Nišave i Južne Morave - raste. I dalje nema rešenja za niško naselje 9. maj, u kome su desetine kuća ugrožene zbog vode koja ih okružuje, a čiji se nivo već drugu nedelju ne smanjuje...Izvor: N1..Tri pumpe neprestano rade, a ipak je niško naselje 9. maj i dalje okruženo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.