Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2023, 22:12

Naša najveća nagrada su zadovoljni pacijenti, kažu medicinske sestre

NIŠ

Niški Dom zdravlja je obeležio Svetski dan medicinskih sestara i na svečanosti koja je tim povodom organizovana  nagradio najistaknutije sestre i zdravstvene tehničare. Njih troje je nagrađeno za  rad i doprinos struci  a prema rečima direktora  Doma zdravlja Milorada Jerkana svi oni su u prethodnom periodu pokazali visok nivo profesionalnosti, kvalitet rada i ljubav prema profesiji. On je dodao da 50 zaposlenih u Domu zdravlja čine upravo medicinske sestre i medicinski >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tehničari zahvaljujući kojima kao i lekarima ova ustanova besprekorno funkcioniše.

                    „Posao koje obevaljaju medicinske sestre u dobrom broju slučajeva je naprepoznatljiv, ali su one nezamenljive da kada se radi o zdravstvu i njihov doprinos je od velikog značaja kako bi zdravstvo u našem gradu bilo na visokom nivou. U vreme pandemije kovida naše sestre su pokazale jedan visok stepen  profesionalnosti i ljubavi prema medicini i pacijentima. Zajedno sa  lekarima one su doprinele da se niški Dom zdravlja svrsta među najbolje domove zdravlja primarne zdravstvene zaštite“, kazao je dr Milorad Jerkan, direktor ove zdravstvene ustanove.

                   On je dodao da su sestre nezamenjive u zdravstvenom sistemu, a rezultat toga je i formiranje Udruženja Eduka koje se pokazalo kao izvanderno  rešenje za edukaciju sestara, a kasnije i lekara.

                   Među nagrađenim medicinskim sestrama se nalazi i Vesna Gojković koja već 25 godina radi u službi za zdravstvenu zaštitu odraslih. Ne krije zadovoljstvo što se nalazi na spisku nagrađenih sestara.

                    „Najveće zadovoljstvo u našem radu je zadovoljstvo pacijenata. Mi smo glavna spona  između lekara i pacijenata, a nadam se da  na kvalitetan način ispunjavamo tu dužnost. Pacijenti to znaju i poštuju, a mi se trudimo da im uvek izađemo u susret“, kaže Vesna Gojković.

                      Tatjana Bokić je glavna sestra Doma zdravlja u Nišu.

                      „Međunarodni dan sestrinstva se obeležava danas u svim gradovima Srbije i u svim zemljama u svetu.Ovaj datum je izabran jer je tog dana rođena Florens Najtingejl, medicinska sestra, zbog njenog izuzetnog doprinos razvuju sestrinstva.Izazovi u našem poslu koji su bili  u 19. i početkom 20. veka, u periodu kada se ona borila sa izazovima i tragala za rešenjima,  i sada stoje, a to je stalno unapređenje našeg rada i edukacija. Za posao medicinske sestre nije dovoljno samo da završimo školu jer samim tim  mi nismo i dobre sestre. Moramo u sebi  da nosimo i neka osećanja kao što su empatija i saosećanje ali i razumevanje za pacijente. Uvek moramo da budemo otvorene za nova saznanja“, istakla je Tatjana Bokić.

                       Prem njenim rečima u Domu zdravlja Niš radi preko 570 sestara i  tehničara svih profila.Od tog broja njih 106 su sa visokom školom što je preko 20 posto.

                       „To je samo dokaz da stimulišemo naše radnike  da se školuju i usavršavaju i stalno upotpunjuju svoje znanje“, zaključila je Bikić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.