Narodni zbor na Đurđevdan zbog  gradnje hidroelektrana

Izvor: juGmedia, 02.Maj.2018, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodni zbor na Đurđevdan zbog  gradnje hidroelektrana

Predstavnici  Saveza mesnih zajednica Stara planina najavili su “veliki narodni zbor” na Đurđevdan 6. maja u selu Pakleštica, na kome će se protestovati protiv izgradnje male hidroelektrane na reci Visočici i ostalim staroplaninskim rekama.

Skup pod sloganom “Ni jednu kap vode im nećemo dati” je zakazan s početkom u 11 sati. Nakon protesta okupljeni će krenuti u šetnju do obližnje lokacije „Vladikine ploče“ na kojoj je planirana izgradnja 2 kilometra >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dugačkog tunela “za potpuni nestanak Visočice, najmoćnije reke na Staroj planini”.

Pozivamo sve medije da isprate ovaj događaj I, kao što su i do sada uvek činili, pomognu da ne dozvolimo privatnom inetresu da zauvek uništi nešto što je garant opstanka svima nama”, navodi se u saopšternju ovog saveza.

Organizatori skupa – Savez mesnih zajednica Stara planina, je ovogodišnji dobitnik nagrade Zeleni list za očuvanje svojih reka i borbu protiv MHE.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.