Izvor: JUGpress.com, 10.Apr.2023, 09:10

Narodna stranka: U Trgovištu lokalna vlast renovira zgradu opštine za 340.000 evra i kupuje automobil za 41.000 evra

TRGOVIŠTE

Dok u Trgovištu lečimo decu organizacijom bazara i sms porukama, lokalna vlast kupuje vozilo od 41.000 evra i renoviraće zgradu opštine u vrednosti 340.000 evra  koja je renovirana pre 11 godina, saopštio je Opštinski odbor Narodne stranke u toj opštini.

“U ovim teškim vremenima ekonomske krize, kada gradjani Trgovišta jedva sastavljaju kraj sa krajem i kada postoje mnoštvo problema koji su prioritet za rešavanje, naši čelnici opštine se razbacuju >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << parama vodeći jednu rasipničku politiku za opštinu Trgovište.

Naime, iz medija smo saznali podatak da je Opštinska uprava raspisala javni poziv za nabavku novog putničkog vozila sa posebno naručenom opremom u iznosu od 5 miliona dinara, gde se je na istom javnom pozivu javila jedna jedina firma “Auto Čačak promet DOO” sa ponudom od 4.837.475,00 dinara ili ti 41.000,00 eura.

Takodje predsednik opštine Nenad Krstić je pre samo 10 dana potpisao ugovor o dodeli sredstava iz budzetskog fonda Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Predivdjeno je renoviranje zgrade opštine Trgovište u iznosu od 40 miliona dinara ili ti 342 hiljade evra od kojih je 50% obezbedilo ministarstvo dok  ostalih 50% mora da obezbedi lokalna samouprava Trgovište iz sopstvenih sredstava. Radi se o sredstvima koja su namenjena za energetsku efikasnost i sanaciju “zgrade opštinske samouprave”, za koje navedeno ministarstvo izdvojilo 578 miliona dinara i potpisalo ugovore sa 43 gradova i opština, gde se Trgovište nalazi na 27 mestu na sajtu ministarstva državne uprave i lokalne samouprave sa odobrenim 20 miliona dinara.

Gospodo iz vlasti pa da li ste vi normalni gde i kako trošite novac svih gradjana opštine Trgovište?

Kupujete najnovija specijalna vozila i ako parking opštinske samouprave broji preko 10 vozila koja i onako koristite u privatne svrhe.

Renovirate zgradu opštine koja je renovirana pre 11 godina, sa kompletnom fasadom, stolarijom i grejanjem.

Znate li gospodo kolko siromašnih kuća možete da renovirate tim parama?

Znate li koliko bolesne dece možete pomoći u lečenju tim parama?

Znate li gospodo na šta liči Školsko dvorište OŠ Branko Radičević u kome su pre nedelju dana demontirani jedini koševi u mestu, pa sad omladinci nemaju gde na basket?

Znate li  kolko su to besplatnih vrtića za svu decu?

Znate li gospodo koliko su to besplatnih udzbenika za svu decu sa teritorije opštine Trgovište?

Imate li trunku morala i srama da i ovo malo naroda što je ostalo, bodete im u oči praveći od njih podanike i robove?

Dok meštani Trgovišta organizuju bazare za pomoć i lečenje bolesne dece, konkretno našeg deteta iz Trgovišta, vi rasipate novac svih gradjana u luksuz zarad vaše ugodnosti i dobra.

Zahtevamo hitno javno zasedanje Skupštine Opštine na kojoj će se preispitati ovakve odluke i doneti prioriteti na osnovu kojih će se izvršiti prenamena novca i time krenuti u rešavanju osnovnih problema i pomoći svih meštana na teritoriji opštine Trgovište.

Prioriteti za koje mi iz Narodne Stranke smatramo da su od važnosti za naše meštane i omladinu jesu:

-Renoviranje Osnovne Škole Branko Radičević i renoviranja školskog dvorišta a ne zgrade opštinske samouprave.

-Obezbedjivanje besplatnih udzbenika za sve učenike sa naše teritorije

– Omogućiti besplatan vrtić za sve uzraste bez obzira na status roditelja

– Renovirati i zgradu starog internata i time obezbediti smeštajne kapacitete za turiste, koji bi dolazili na manifestacijama u Trgovištu, i od kojih bi Trgovište živelo, kao i zgradu starog hotela u centru Trgovišta koja se kao jedno ruglo nalazi u samom centru i preko puta renovirane zgrade opštine.

Ovo su za početak samo neki od prioriteta kojima bi trebalo da se pozabavite i od kojih treba da krenete.

Nemojte da mislite da meštani opštine Trgovište ne vide vaše marifetluke i bahaćenje, to što su ucenjeni i pritisnuti neće trajati doveka, probudiće se Pčinjani onog trenutka kad se najmanje nadate, a onda ćete stvarno živeti van Trgovišta bez mogućnosti povratka”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Narodne stranke iz Trgovišta. (kraj) NS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.