Izvor: JUGpress.com, 09.Mar.2021, 19:48

Narodna stranka : Bujanovački Komunalac svojim neradom ugrožava ljude u Kleničkom kraju

BUJANOVAC

Da je nerad uzeo maha među javnim preduzećima kojima rukovodi opština postaje jasnije građanima Bujanovca svaki dan sve više, saopštio je danas bujanovački odbor Narodne stranke.

” Vodeće mesto po neodgovornosti prema građanima Bujanovačke opštine ima komunalac koji ne samo da ne otklanja smeće i tako potpiruje ekološku katastrofu već i svojim nečinjenjem i neodržavanjem kanalizacione mreže u Kleničkom kraju direktno ugrožava zdravlje građana >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << tog kraja. Glavna kanalizaciona cev je zapušena u selu Sv. Petka već tri meseca tako da je fekalni otpad napravio jezero u reci i to samo na 300 metara od glavnog bunara za vodosnabdevanje celog Kleničkog kraja. Iako je prijavljen kvar niko nije našao za shodno da ga 3 meseca otkloni. Mi smo opozicija ali možemo obećati samo jedno. Podnećemo krivične prijave protiv odgovornih u Komunalcu i opštini za izazivanje opšte opasnosti po zdravlje građana i ugrožavanje izvorišta vode.

Opština i Komunalac se finansiraju novcem građana tako da oni treba svojim radom da opravdaju poverenje građana jer nisu investirali u izgradnju kanalizacione mreže već samo treba da je održavaju. Sa a druge strane redovno naplaćuju komunalne usluge.Kamion smećar prolazi svake srede do manastira Prohora Pčinjskog ali gospodi iz Komunalca je teško da postave kontejnere u Kleničkom kraju i da, bez dodatnih troškova, odvoze smeće. Gospodine Arifi (Nagip, predsednik opšptine Bujanovac) do kad mislite da se igrate sa zdravljem ljudi u Kleničkom kraju? Vlast u Beogradu ćuti zbog vaših nestašluka jer im po nečemu odgovarate ali mi nećemo ćutati . Kada budemo podneli krivične prijave obavestićemo javnost, a to se očekuje sledeće nedelje. Prvo čekamo izlazak republičke sanitarne i epidemiološke inspekcije”, navodi se u saopštenju koje potpisjuje .Saša Arsić, predsednik opštinskog odbora Narodne stranke u Bujanovcu i koordinator Narodne stranke za Pčinjski okrug.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.