Nakon popucalog asfalta na Koridoru, reči hvale iz Puteva Srbije o broju automobila

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jul.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon popucalog asfalta na Koridoru, reči hvale iz "Puteva Srbije" o broju automobila

Dva dana nakon što je otkriveno da je asfalt popucao na nedavno otvorenom kraku Koridora 10 ka Makedoniji, između Caričine doline i tunela Manajle, iz preduzeća koje se bavi putevima - JP Putevi Srbije stiže saopštenje u kojem se hvale statistikom, uz očekivanja da će za nekoliko meseci više od milion automobila proći novim auto-putem.

Jedina stvar koja bi iz današnjeg saopštenja Puteva Srbije mogla da se odnosi na situaciju sa asfaltom koji je "popustio", >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jeste da je auto-put potpuno bezbedan za saobraćaj. Napominju i da se nije dogodila nijedna teška saobraćajna nezgoda, od kada je ova deonica otvorena, a da se vozila zaustavljaju samo zbog kvara, kada ostanu bez goriva ili zbog fotografisanja.

Nakon što je javnost iznenadila vest da je posle skoro 3 meseca od otvaranja popucao asfalt na tek izgrađenoj deonici i da prema informacijama N1 ima pukotina na nekoliko mesta, iz preduzeća Putevi Srbije predstavili su javnosti statistiku.

Navode da je od 15. juna, kada je auto-put kroz Grdeličku klisuru otvoren za saobraćaj, pa do danas, deonicom Niš - Preševo prošlo 877.298 vozila.

Prema dosadašnjim podacima, JP Putevi Srbije očekuje da do kraja sezone, odnosno, do 1. septembra broj vozila premaši 1 milion tako da će novim autoputem proći između 1,8 i 1,9 miliona vozila, od 15. juna do 01. septembra - navode u saopštenju.

Kažu da je svakodnevno u julu u proseku u oba smera prošlo 14.000 automobila, a nedeljno 85.000 njih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.