Nakon pisanja Južnih vesti obustavljena nabavka usluga čišćenja u Blacu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Feb.2024, 13:05

Nakon pisanja "Južnih vesti" obustavljena nabavka usluga čišćenja u Blacu

Samo nekoliko sati nakon što je na Južnim vestima objavljen tekst o tek otvorenoj firmi iz Blaca koja je dobila milionski posao od Javno-komunalnog preduzeća za čišćenje javnih površina, objavljena je odluka o obustavi postupka. Direktor JKP Blace tvrdi da ugovor sa pomenutom firmom nikada nije ni potpisan već da je samo doneta Odluka o dodeli ugovora, te da je postupak obustavljen jer su u tom preduzeću naknadno shvatili da nemaju novac za plaćanje tih usluga.

Zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je krajem januara JKP Blace raspisalo tender za usluge čišćenja ako nije bilo novca u budžetu direktor nije objasnio, ali je naglasio da ugovor sa ponuđačem iz Blaca firmom Interactive consulting doo nikada nije ni potpisan.Odluka o obustavi doneta nakon teksta u Južnim vestima; Foto: Screnshoot: Lj. M.

Ugovor nije potpisan, niti će biti potpisan jer smo u međuvremenu obustavili postupak javne nabavke. Ja sam kriv jer sam sporo reagovao, jer smo mi već u ponedeljak popodne 19. i u utorak 20. februara imali kolegijum i zaključili da nećemo moći da sklopimo ugovor sa najpovoljnijim ponuđačem iz razloga što nema dovoljno finansijskih sredstava na toj poziciji. To nisu bile poznate činjenice u momentu kada smo raspisivali javne nabavke - kaže Darko Kuzmanović, direktor JKP Blace.

On kaže i da je imao sastanak sa osnivačem i zaključak je da nemaju mogućnosti za realizaciju tih poslova, a njegova “krivica” je, smatra on, što nije brzo reagovao i odmah stopirao Javnu nabavku već 20. februara, dan nakon odluke o dodeli posla tek osnovanoj blačkoj firmi.

Tražio se pravni osnov za raskid odluke o prihvatanju ponude, možda smo bili malo nespretni i spori. Zakon dozvoljava vođenje postupka, ali nemamo pravo da zaključujemo ugovor ukoliko nema dovoljno finansijskih sredstava - tvrdi direktor.

U dokumentu o obustavi postupka Javne nabavke stoji da je obustavljen jer “postoje dokazivi razlozi koji nisu mogli da se predvide u vreme pokretanja postupka i koji onemogućavaju da se započeti postupak okonča”.

Inače, Javno komunalno preduzeće u Blacu je Javnu nabavku za usluge čišćenja ulica raspisalo 28. januara, a samo 3 dana kasnije u APR-u je registrovana firma Interactive consulting doo sa sedištem u Blacu, čiji je vlasnik Vladimir Mitrović i koja dobija posao vredan 2.751.302 dinara kao najpovoljnija ponuda od dva zainteresovana ponuđača.

Javni poziv je od 7. produžen do 14. februara, iz tenderske dokumentacije je u međuvremenu na zahtev zainteresovanih ponuđača izbačena stavka da firma mora imati sedište na teritoriji Blaca, a odluka o dodeli posla blačkoj firmi doneta je 19. februara.

Tri dana kasnije i nekoliko sati nakon objavljivanja teksta u Južnim vestima, objavljena je nova odluka kojom se na kraju obustavlja čitav postupak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.