Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2022, 17:04

Najodgovornija grana anestezije dobija svog prvog nosioca u Nišu

NIŠ

Klinika za kardiohirurgiju UKC Niš dobila je početkom juna dva nastavnika u zvanje docenta, dr Mlađana Golubovića za predmet anestezija i dr Milana Lazarevića za predmet Imunologija. Sada klinika ima 3 nastavnika i 2 saradnika u nastavi, što je značajno za Kliniku ali u prvom redu za pacijente jer se nalaze „u rukama“ najboljih stručnjaka u svojim oblastima.

  „ Kardiohirurgija, kao vrhunska i najteža grana hirurgije, i ne može drugacije…. , kaže profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dr Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirurgiju.

                                      „Zahvaljujuci ovim mladim ljudima ali i svim zapošljenim na klinici od početka godine uradjeno je 128 kardiohirurških operacija pri čemu je umro 1 operisani pacijent, što znači da je  stopa smrtnosti 0.78 odsto, sa vaskularnim pacijentima operisano je 188 i umrlo 2, a stopa smrtnosti 1.06 odsto. Naša klinika je ponosna na ovu dvojicu naših kolega koji svojim radom i stručnošću ispisuju nove stranice u naučnom profilisanju ne samo Klinike za kardiohirurgiju već i naseg UKC u celini“, kazao je Milić.

                                    Docent dr Mlađan Golubović je pred završetkom subspecijalizacije iz kardiotorakalne anestezije pri čemu postoji samo 4 do 5 kolega u celoj Srbiji ovog profila.

                                   „Najteža i najodgovornija grana anestezije, kardiotorakalna, dobija svog prvog nosioca u Nišu, a mlađe kolege na specijalizaciji iz anestezije priliku da uče ono što do sada nije bilo dostupno i poznato u našem gradu“, dodaje profesor dr Dragan Milić.

                                 Docent dr Milan Lazarević je jedini specijalista transfuzijske medicine i subspecijalista hematologije u Srbiji, šef i tvorac celog sistema laboratorija koje su jedinstvene ne samo u Srbiji vec i na Balkanu.

                                 „Sjajna profesionalna karijera je pred kolegama a njihov izbor u nastavnička zvanja postavlja ozbiljne temelje za budući Institut za kardiovaskularne bolesti u Nišu koji će doći jednog dana i koji zasluzuju pacijenti i građani Niša i Juga Srbije. Zahvaljujuci kolegama kao što su dr Golubović i dr Lazarević izgleda mnogo brže nego što bi se očekivalo“, zaključuje dr Dragan Milić.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.