Najbolji trubači na Saboru Fejat u Bojniku, specijalni gost Dejan Petrović

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2023, 12:28

Najbolji trubači na "Saboru Fejat" u Bojniku, specijalni gost Dejan Petrović

U čast Fejata Sejdića, jednog od najčuvenih i najboljih srpkih trubača, u Bojniku će danas i sutra biti održan prvi ”Sabor Fejat”. Tokom dva dana publika će moći da čuje trenutno najbolje bojničke trubačke orkestre, a specijalni gost večeras biće Dejan Petrović.

Svečano otvaranje trubačkog sabora u Bojniku, koji je upravo nadaleko postao poznat po Fejatu Sejdiću, zakazano je za 19 sati, kada će se na bini redom pojavljivati orkestri Nemanje Seitovića, Dragana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ametovića, Emira Selakovića i Manuela Ametovića, dok će prvi dan festivala obeležiti nastup Orkestra Dejana Petrovića.

Drugo veče ”Sabora Fejat” upotpuniće i nastupi orkestara Kristijana Azirovića, Elvisa Bajramovića, Isidora Zećirovića i Damira Sejdića, dok će prvi trubački festival u Bojniku zatvoriti nastup Orkestra Fejata i Nenada Sejdića.

Organizatori ističu i da će ove godine Sabor biti revijalnog karaktera, dok će već od naredne imati i takmičarski značaj.

Fejat Sejdić preminuo je 2017. godine, a u bogatoj trubačkoj karijeri ostaće upamćen kao višestruki pobednik Sabora u Guči zbog čega je i dobio nadimke ”Gospodar Guče” i ”Kralj trube”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.