Izvor: JUGpress.com, 22.Sep.2021, 19:42

Najbolji guslar iz Marovca kod Medveđe

NIŠ-MEDVEĐA

Pobednik 28. Festivala guslara Srbije je član Društva guslara Ratko Pavlović Ćićko-Niš, sveštenik Milan Doderović rodom iz Marovca kod Medveđe a guslari niškog društva su osvojili prvo mesto i u ekipnoj konkurenciji gde su u finalu imali četiri predstavnika.

U Nišu je prošlog vikenda održano državno prvenstvo guslarskih društava Srbije kao 28. Festival Saveza guslara Srbije. Prvog dana na programu su bila polufinalna takmičenja odakle se najboljih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dvadeset guslara plasiralo u finale, koje je bilo na programu u nedelju drugog dana takmičenja.

Osim takmičarskog dela, domaćin manifestacije Društvo guslara Ratko Pavlović Ćićko-Niš je takmičarima i gostima ponudilo bogat program upoznajući ih sa bogatom kulturnom i istorijskom tradicijom Niša. Kolektivnom posetom grobu Serdara Jola Piletića na starom groblju u Nišu, Spomen sobe u Komandi kopnene vojske, posetom Čegru i Ćele Kuli gosti i učesnici su imali prilike da se upoznaju sa velikom i burnom prošlošću Niša i izrazili zahvalnost domaćinima za priliku koja im je omogućena.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.