Naisa kreće u nove superligaške pohode

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naisa kreće u nove superligaške pohode

Utakmicom 1. kola protiv Železničara iz Inđije u subotu 10. septembra u 18:30 u hali Čair rukometašice Naise otpočeće novu superligašku sezonu. Nišlijke, u odnosu na prethodnu sezonu, kreću u izmenjenom sastavu, a borbenost najavljuju kao glavnu odliku ekipe.

Slobodno se može reći da je Naisa prethodne sezone probila sopstvene limite. Fokus na startu prošlog prvenstva bio je na borbi za opstanak, ali je sezona otišla u potpuno suprotnom smeru, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pa su je izabranice Svetislava Jovanovića završile kao vicešampionke Srbije, iza favorizovanog Izvora iz Aranđelovca.

U odnosu na prošlu sezonu sastav niške ekipe slabiji je za dve udarne napadačke igle - Anastaziju Đoković, najbolju igračicu lige, i Hristinu Nedeljković, kapitena i drugog strelca Superlige. Klub su takođe napustile Maja Veljković i Milica Mitrović, a dovedene su 3 nove igračice.

Bekovske pozicije popunile su Dea Aleksić iz Sloge iz Petrovca na Mlavi i Anja Belić iz Kučeva, a konkurenciju na poziciji pivota pojačala je Andrijana Tatar iz Radničkog iz Kragujevca.

U poslednjem trenutku smo uspeli da dovedemo pojačanja, ali šta je tu je, sve ekipe u ligi kubure sa dolascima novih igračica, pa nismo uspeli da uradimo više - rekao je trener Svetislav Jovanović.

Srpski klupski rukomet iz godine u godinu tone sve dublje, sve je manje igračica koje jednim potezom mogu rešiti utakmicu, a strateg niškog tima pokušaće da taj nedostatak nadomesti implementiranjem u ekipu borbenost i timski duh, kojim će trasiti put do dobrih partija i rezultata.

Odbrana će biti segment igre po kojim ćemo biti prepoznatljivi ove sezone. Akcenat smo stavili na uvežbavanje svih vrsta odbrana - 5-1, 3-2-1, kao i 6-0, tako da ćemo se zavisno od utakmice prilagođavati igri protivnika - kazao je popularni Beli.

Uvodni vikend rukometne Superlige donosi meč između 2 učesnika prošlosezonskog plej-ofa, ako je suditi po međusobnim duelima Naisi se lepo piše na startu. Prethodne takmičarske godine subotnji rivali su se sastali 4 puta, a iz svih duela Nišlijke su izlazile kao pobednice. No, Jovanović upozorava da treba biti oprezan.

Železničar je ove sezone podjednako interesantna kao i prošle godine, a ove sezone glavna igračica biće Jelena Bursać, koja je bila Naisina želja u prelaznom roku. Osim nje, pažnju treba obratiti na Jelenu Zečević i Dunju Orlović. Sve u svemu, respektabilan sastav, prvo kolo ume da bude problematično, ali nadam se pobedi koja će nam dobro doći pred odlazak u Nemačku - zaključio je on.

Naredne sedmice Nišlijke će gostovati nemačkom Mecingenu u okviru 2. kola Kupa EHF.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Rukometašice Radničkog dočekuju Medicinar na premijeri (nedelja, 18h)

Izvor: KGsport.info, 09.Sep.2016, 13:05

Ovog vikenda startuje nova sezona u Super ligi za rukometašice. Kragujevački Radnički će na premijeri dočekati šabački Medicinar. Taj meč igra se u hali „Jezero“, u nedelju, 11. septembra, sa početkom u 18 časova.. Nekadašnji šampion Srbije u novu sezonu ulazi sa znatno podmlađenim timom,...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.