Nais otpočinje evropsku “bitku”

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2018, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nais otpočinje evropsku “bitku”

Vaterpolisti Naisa nalaze se u Atini, gde ih od 28. do 30. septembra očekuju tri utakmice u kvalifikacijama za Kup Evrope. Za mesto koje vodi u narednu fazu kvalifikacija, Nišlije će se boriti redom protiv italijanskog tima Ortiđa, domaćina Idre i crnogorskog Primorca.

Nais ima tri jake utakmice u samo tri dana, pa je sigurno da mu neće biti lako, naglašava trener Jovan Serafimović, ali je raspored dobar, pošto će prvog dana, danas od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 18 sati po našem vremenu, “prebrinuti” glavnog favorita Ortiđu.

Dobro je što prvo igramo sa Ortiđom, gde direktni protivnici igraju međusobno, pa možemo na licu mesta da pogledamo šta i kako igraju. Primorac je bio na turniru u Sarajevu i Vojvodinu je dobio sa 12, 13 razlike, tako da su i oni vrlo ozbiljna ekipa - objašnjava Serafimović.

Ovo je ujedno i početak takmičarske sezone za niške vaterpoliste koji, kaže kapiten Naisa Igor Lazić, očekuju sa puno elana. Sem evropskog takmičenja, oni će ove sezone nastupati i u Jadranskoj ligi, Superligi, kao i Kupu Srbije.

Atmosfera u ekipi je stvarno na jednom visokom nivou. Svi momci su željni igranja utakmica. Treniramo već šest nedelja i ne možemo da dočekamo zvanične utakmice. Sa puno entuzijazma, volje, želje i htenja čekamo duele u Atini - ističe Lazić.

Dan kasnije niški tim igra sa grčkom Idrom od 20 sati, a u nedelju, 30. septembra od 10 sati protiv crnogorskog Primorca.

Svako od vaterpolista niškog sastava ima želju da se pokaže i dokaže, smatra prvotimac Aleksandar Mitrović, a smatra i da ekipa ima kvalitet, te da će pokazati koliko vredi.

Idemo da probamo da pobedimo Primorac i Idru. Sa Ortiđom mislim da će biti teško, imaju iskusne reprezentativce Italije i neke naše bivše reprezentativce. Svi željno čekamo da pokažemo šta možemo i koliko možemo. Izlazak u Evropu je velika svar ne samo u vaterpolu, nego u bilo kom drugom sportu - kaže Mitrović.

Situacija sa igračkim kadrom nije sjajna, pošto Nemanja Šilj neće igrati sigurno, jer se od januara seli u inostranstvo, pa nije mogao da bude licenciran za Kup Evrope. Povređeni su novajlija Kristofer Vang i povratnik Đorđe Lekić, ali su otputovali u Atinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.