Nagli pad temperature, susnežica i sneg od ponedeljka i na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2022, 12:14

Nagli pad temperature, susnežica i sneg od ponedeljka i na jugu

Dolazi zima i na jug Srbije, nakon toplog vikenda kada su temperature bile iznad proseka. Od ponedeljka će prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda biti hladno, uz susnežicu i sneg, pa će i temperature naglo pasti, uz slab do umeren mraz.

Juče je tokom dana bilo natprosečno toplo, izmereno je i 18 stepeni tokom dana, ali se naglo zahlađenje i sneg već očekuju prvog radnog dana.

RHMZ najavljuje da će u nedelju tokom dana biti oblačno sa kišom, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a u planinskim predelima pada sneg.

Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar. Najniža temperatura od 3 °S na severu do 13 °S na jugoistoku, najviša od od 5 °S u Vojvodini do 16 °S na jugoistoku - najavljuju.

U Nišu će najviša dnevna temperatura biti oko 10 stepeni, oblačno, povremeno sa kišom i umerenim severozapadnim vetrom.

Prava zima očekuje se od ponedeljka u većem delu Srbije.

Pretežno oblačno, mestimično sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima, a na jugu Srbije toplije sa kišom, koja će tek uveče i tokom noći kratkotrajno preći u susnežicu i sneg. Uveče i tokom noći postepeni prestanak padavina. U utorak ujutro slab do umeren mraz, tokom dana pretežno sunčano i hladno. Zatim umereno do potpuno oblačno, u sredu naoblačenje sa kišom koje će prvo zahvatiti jugozapadne i zapadne krajeve, na planinama sneg, a od četvrtka u većini predela očekuje kiša, ponegde i slab sneg - najavljuje RHMZ.

Iako zima kalendarski još nije zvanično počela, tople jakne, kape, šalovi i rukavice biće neophodni narednih dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.