Nacionalni dan knjige obeležava i biblioteka „Stevan Sremac“

Izvor: juGmedia, 27.Feb.2014, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni dan knjige obeležava i biblioteka „Stevan Sremac“

NIŠ – U cilju promovisanja književnosti i čitanja među decom, u Odeljenju knjige za decu Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ sutra  od 12:30 biće organizovane različite aktivnosti u čast knjige i čitanja.

Tako će povodom Nacionalnog dana knjige, koji se obeležava 28. februara biće organizovano druženje zavičajnih pesnika sa najmlađim čitaocima u okviru programa pod nazivom „Kraljičina vrata: priče, običaji, verovanja“, a koji je inspirisan istoimenom zbirkom narodnih umotvorina Vuka Karadžića.

Najmlađi posetioci biblioteke napisaće stihove, inspirisane naslovima knjiga koje su pročitali.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Vranjski gimnazijalci u akciji

Izvor: OkRadio.rs, 27.Feb.2014

Učenici gimazije “Bora Stanković” u Vranju najavili su svoju akciju pod nazivom ,,Biblioteka puna đaka, a ne džaka(ova)’'. Akcija će u prostorijama škole  biti izvedena u petak 28. februara, u 12,30 sati. U okviru ove akcije vranjski gimnazijalci su osmislili program koji se sastoji...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.