Izvor: JUGpress.com, 28.Feb.2020, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni dan knjige

LESKOVAC

Učenici Hemijsko-tehnološke škola „Božidar Đorđević-Kukar“ koji su članovi literarne, recitatorske i sekcije za opštu kulturu i informisanost sa svojim nastavnicima organizovali su čas posvećen knjizi i čitanju pod nazivom „Gde je knjiga, manje je briga“. Povod za ovo je obeležavanje 28. februara, Nacionalnog dana knjige. Čas je počeo simbolično, u minut do 12 (11:59) u sali škole. Razlog za to je pojasnila Marina Savić, profesor srpskog jezika i književnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << što đaci poslednjih godina sve manje čitaju.

„Cilj nam je bio da kroz stihove, prezentacije, postere i muziku predstavimo rad ovih sekcija, a posebno da podignemo svest mladih o važnosti čitanja. Na žalost, pisana reč na papiru gubi bitku pred telefonima, laptopovima, računarima, tabletima… Ja učenicima preporučujem da u tom slučaju tragaju za nekim elektronskim knjigama. Moramo i mi da se dovijamo, da se stalno i požrtvovano raditi kako bi učenike motivisali da više vremena provode uz knjigu. Mislim da ovakve prilike umeju da osnaže đake i da ih pokrenu. Meni je drago da je dosta njih htelo da učestvuje u ovoj manifestaciji, kao i da nam je u goste ovim povodom došlo i nekoliko bivših učenika ove škole.“

S obziroma da je Nacionalni dan knjige i Dan Narodne biblioteke u Beogradu, učenicima je održano predavnje i u istorijatu ove najstarije srpske ustanove kulture, osnovane daleke 1832. godine

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.