Na sastanku direktora Bolnice i lekara sa spiska ni reči o razlogu zašto su na spisku, već o radu kovid bolnice

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2020, 09:02

Na sastanku direktora Bolnice i lekara sa spiska ni reči o razlogu zašto su na spisku, već o radu kovid bolnice

Nakon pojavljivanja u javnosti spiska sa imenima leskovačkih doktora koji su podržali proglas "Ujedinjeni protiv kovida", a koji je potpisao direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević, 11 njih sastalo se sa direktorom. Na sastanku se, kažu neki od lekara, nije razgovaralo zašto su se njihova imena našla na spisku, već o reorganizaciji rada kovid bolnice i radu Opšte bolnice. Dimitrijević ističe da nije reč o spisku za odstrel i da niko neće imati posledice.

Skoro 2 sata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trajao je juče sastanak iza zatvorenih vrata u leskovačkoj bolnici, a nakon sastanka učesnici su imali različite interpretacije zbog čega je on sazvan.

Sastanku je prisustvovalo 11 lekara, a jedan od onih koji se našao na spisku, Nenad Zdravković, kaže da je očekivao da glavna tema sastanka bude upravo ko je i zbog čega sačinio spisak.

Kao jedan od prvih potpisnika "Ujedinjeni protiv kovida" odazvao sam se na poziv za sastanak misleći da će tema sastanka biti to što su naša imena osvanula na nekom spisku koji može da se slobodno nazove spisak "13 žigosanih iz Leskovca". Hteo sam da pitam ko je tražio taj spisak, zašto smo stavljeni i kakve konsekvence možemo da očekujemo. Direktne odgovore nisam dobio - kaže Zdravković.

Odgovore nije dobio, a na sastanku se zaista razgovaralo o radu kovid bolnice i Opšte bolnice Leskovac. Zdravković smatra da do sastanka ne bi ni došlo da se spisak nije pojavio u javnosti.

U priču da je to spisak da se pozovu lekari za interni sastanak na kome bi se raspravljalo stanje sa kovidom, ja ne verujem jer je to alibi nakon što se spisak pojavio u javnosti. Šta bi bllo da se on nije pojavio u javnosti? Na spisku koji se pravi za internu upotrebu, ne stavlja se potpis i pečat i ne radi se na zvaničnom bolničkom memorandumu. On je sačinjen da bi se nekome poslao - kaže lekar.

Međutim, direktor Opšte Bolnice Nebojša Dimitrijević ostaje pri stavu da je spisak za internu upotrebu i da nije sastavljen da bi bio nekome poslat.

Spisak je kod nas, da bih ga imao u verziji da se sačuva. Nikome se nije slao. Spisak nisam pravio po nahođenju, već su imena preuzeta sa sajta na kome su se svesno potpisali. Nije ovo spisak za odstrel, niko neće imati posledice - tvrdi Dimitrijević.

Kaže da je to sve objasnio lekarima na sastanku, a opet ponavlja da je svrha spiska da bi imao uvid sa kojim lekarima treba da razgovara. I pored toga što je na zvaničnom memorandumu Bolnice, potpisan i pečatiran.

Hteo sam da čujem da li je to vezano sa gradskim Kriznim štabom čiji sam i ja član ili samo za republički. Razgovorano je i o republičkom Kriznom štabu. Razgovor je bio konstruktivan, pričali smo i o radu naše Bolnice. Od avgusta nisam razgovarao sa njima, sada sam hteo da govorimo. Lekari su dali svoje predloge za poboljšan rad, očekujemo posle 15. oktobra pogoršanja situacije - kaže direktor.

Nakon Demokratske i Stranke slobode i pravde, saopštenjem se oglasila i Narodna stranka u Leskovcu iz koje poručuju da je, kako kažu, partijskim potrčcima značajnija stranačka od Hipokratove zakletve što najbolje pokazuje ponašanje i izjava direktora leskovačke Bolnice Nebojše Dimitrijevića.

Iako na tom uredno zavedenom spisku pored vrsnih stručnjaka u svojim oblastima egzistiraju i imena lekara koji nisu više u Leskovcu, u penziji su ili ne rade u leskovačkoj Bolnici, dr Nebojša Dimitrijević ih je sam sebi potpisao da bi, kako je izjavio, porazgovarao sa njima, ne bi li taj sastanak doprineo boljim uslovima za rad. Da li verujete direktoru Bolnice? - pitaju u Narodnoj stranci.

I oni, poput kolega iz opozicije, podsećaju da je Dimitrijević osuđen na 5 meseci zatvora i godinu dana zabrane rada u struci, i kako kažu on se nemuštim izjavama poigrava inteligencijom i ruga hrabrim i požrtvovanim kolegama kojima nije dorastao ni na stručnom ni na moralnom nivou.

Stavljanje na spisak ne samo kolega, već i prijatelja i rođaka je skandalozni pokušaj obračuna sa lekarima i predstavlja besmisleni politički čin. To je ujedno atak na oslabljeni zdravstveni sistem u Leskovcu, ali predstavlja i direktno ugrožavanje života i zdravlja svih građana koji gravitiraju ka leskovačkim zdravstvenim ustanovama - poručuju narodnjaci.

Podsetimo, među više od 3.000 lekara nezadovoljnih radom republičkog Kriznog štaba koji su potpisali proglas "Ujedinjeni protiv kovida" i tražili smenu bilo je 13 lekara iz Leskovca, koji su se sada našli na drugom spisku - onom koji je potpisao direktor Nebojša Dimitrijević.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.