Na padinama Vlasine u subotu trke konja i škola rekreativnog jahanja

Izvor: JužneVesti.com, 18.Maj.2023, 15:51

Na padinama Vlasine u subotu trke konja i škola rekreativnog jahanja

Tradicionalni “Konjički dani” koji su trebali da budu održani 6. i 7. maja u selu Drainci na Vlasinskoj visoravni, biće održani u subotu, 20. maja, a zaljubljenici u konje i prirodu će moći da isprate trke konja i Školu jahanja, uz učešće nekoliko folklornih ansambala i etno grupa.

Otvaranje je planirano u 10 sati, nakon čega slede trke konja iz šest konjičkih klubova, a zatim, kako najavljuju organizatori, posetioce očekuje bogat kulturno-umetnički program sa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nekoliko folklornih anasambala i etno grupa.

U 16 sati počinje Škola jahanja, a organizatori očekuju da će ona privući veliku pažnju.

Osnivač i finasijer prve odgajivačnice autohtone vrste domaćih brdskih konja koji su godinama atrakcija na Vlasini, je Arsen Andrić, veliki zaljubljenik u prirodu i konje.

Prvu i jedinstvenu Školu rekreativnog jahanja, Andrić je formirao sa 11 grla.

Domaćini učesnicima tradicionalne manifestacije posvećene konjima su i ove godine Konjički klub "Sokol" i selo Drainci koje se nalazi kod Graničnog prelaza Strezimirovci u opštini Surdulica, čije Udruženje građana "Izvorni" je i jedan od organizatora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.