Na niškim fakultetima počelo polaganje prijemnih ispita

Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na niškim fakultetima počelo polaganje prijemnih ispita

NIŠ

Danas je na fakultetima niškog Univerziteta počelo polaganje prijemnih ispita. U zavisnosti  od fakulteta i odseka prijemni ispiti trajaće do 30. juna.

Na trinaest fakulteta Univerziteta u Nišu planiran je prijem 4742 brucoša a prijavilo se za polaganje prijemnog ispita za osnovne akademske studije oko 4200 kandidata.  Na Ekonomskom fakultetu ukupno na svim smerovima ima  za oko  700 mesta za buduće brucoše, kako na budžetu , tako i samofinansirajućim. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Elektronskom fakultetu ima mesta za 540  a na Fakultetu  umetnosti 65. Mesta. Trista šezdeset brucoša trebalo bi da upiše Fakultet zaštite na radu a Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja 255. Na Filozofskom fakultetu ima  610 a na Mašinskom  340 mesta. Medicinski fakultet  ce na svim smerovima upisati 516,  Pravni – 600 a Prirodno matematički fakultet 330 budućih akademskih građana.

Među prvima prijemne ispite polagali su brucoši Anglistike na Filozofskom fakultetu. Inače na ovom i Prirodno matematičkom fakultetu ima veći broj katedri pa se polaže po utvrđenom rasporedu i predviđena su sva tri dana za polaganje prijemnog ispita. Na Medicinskom, Fakultetu zaštite na radu i Fakultetu sporta će se polagati dva dana a na ostalima po jedan.

Najviše interesovanja svršeni srednjoškolaci pokazali su za  Elektronski, Medicinski i Filozofski fakultet. Tu za jedno mesto ima po tri kandidata. Na Elektronskom fakultetu prijavilo se 656 kandidata., šezdeset kandidata više nego prošle godine. Najmanje gužve je na Građevinskom fakultetu gde se za 180 mesta prijavilo 39 kandidata.

Rezultati prijemnog ispita mogu se očekivati u ponedeljak, 3. jula dok će konačna rang lista biti objavljena 6 jula.

Upis na fakultete je 10. 11 i 12. jula.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.