Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2022, 18:27

Na najlakšem testu problem  istorija i hemija

NIŠ

Budući srednjoškolci su završni ispit završili rešavnjem zadataka u kombinovanom testu u kome su se našla pitanja iz pet predmeta, biologije, hemije, istorije, geografije i fizike. Sudeći po tome što su, u odnosu na test iz srpskog jezika i matematike, sa ispita iz kombinovanog testa izlazili mnogo ranije iz učionica, problemi iz ovih predmata većini osmaka nije predstavljala veliki problem. No, ima i onih koji nisu rešili sva pitanja, a „zapeli“ su kod hemije ili istorije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
  „Uradila sam 17 pitanja i mislim da je to dobro. Kombinovani test je bio najlakši do sada. Srpski je bio najteži, matematika je bila laka. Na kombinovanom testu su mi najteža pitanja bila iz istorije. To je drugo pitanje vezano za feud.Nije mi baš išlo“, kaže učenica A.K.

                  Neko se malo mučio sa pitanjima iz fizike, ali svi se slažu u jednom, kombinovani test je bio najlakši. Dodju da je svako imao problema sa nekim od predmeta, ali je to stvar afiniteta, odnosno da li vam bolje idu prirodne ili društvene nauke.

                   „Morali smo da odgovorimo na pitanje koja sila deluje na kocku koja lebdi u drugoj kocki“, objašnjava   učenica T.S.

                     „Par pitanja sam pogrešila jer sam brizgala. Bolje bi bilo da sam bila strpljivija i lagano rešavala test jer je bilo vremena za sve. Da odgovorimo na pitanja i da ista popravimo hemijskom olovkom. Sve u svemu zadovoljna sam kako je prošao završni ispit i nadam se da ću da upišem školu koju želim“, dodaje učenica K.P.

                     Učenik D.K. ističe da je test bio i previše lak, poput testova koje rade u školi na časovima.

                  „Meni je ipak bilo malo teška hamija. Na pitanje sa kojim elementom reaguje hlorovodična kiselina. To nisam znao. Pitanja iz istorije i geografije su bila laka. U razgovoru sa drugaricama i drugovima iz škole čujem da je njima bila najteža istorija“, ističe  učenik N.P.

                       Preliminarni rezultati biće objavljeni u petak, 1. jula, a istog dana učenici mogu da podnesu žalbu, elektronski ili u svojoj osnovnoj školi. Nakon toga, 5. jula biće objavljeni konačni rezultati.

                   I ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost za neograničeni broj izmena i dopuna do 6. jula, a roditelji će 13. jula  na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama.

                    I upis u srednje škole moći će da se obavi potpuno elektronskim putem korišćenjem  portala Moja škola.                   Povezivanjem sa sistemom zdravstva prvi put je omogućen i elektronski upis i za sve učenike koji upisuju profile za koje je potreban zdravstveni pregled, pod uslovom da su ga obavili do trenutka podnošenja elektronske prijave za upis.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.