Na lovačkom balu u Lebanu lovci i iz Bugarske i Makedonije

Izvor: juGmedia, 03.Feb.2013, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na lovačkom balu u Lebanu lovci i iz Bugarske i Makedonije

LEBANE – Lovačko udruženje „Jablanica“ iz Lebana održalo je sinoć u hotelu Caričin grad lovačku zabavu, na kojoj su pored članova tih udruženja, prisustvovali i gosti iz Bugarske i Makedonije, kao i lovci iz udruženja širom Srbije.

Tradicija ovog udruženja je da se nakon završetka lovne sezone prve subote u februaru održi i zabava za sve ljubitelje lova.

Prema rečima predsednika „Jablanice“ dr Gorana Janjića, ove godine bila je bolja lovna sezona u poređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sa prošlogodišnjom.

„To kažem jer ne postoji lovac iz našeg udruženja koji nije ubio zeca, što nam je  dokaz da je lov bio više od zadovoljavajućeg“, priča Janjić i dodaje da je članarina u udruženju na godišnjem nivou je 6.500 dinara, a da zec vredi oko 75 evra.

Period koji sledi do kraja maja jeste lovostaj, kažu u druzenju, a dok ne počne nova lovna sezona ostaje obaveza čišćenja terena.

Na teritoriji opštine Lebane lovačko udruženje „Jablanica“  poseduje oko 33 hektra zemljišta.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.