Na Kuršumlijskoj gitarijadi bendovi iz regiona i Kelti

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2016, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na "Kuršumlijskoj gitarijadi" bendovi iz regiona i "Kelti"

Preko 30 bendova iz Srbije i okruženja nastupiće na “Kuršumlijskoj gitarijadi” koja se održava 8. i 9. jula na igralištu Osnovne škole “Drinka Pavlović“ u tom gradu, gde će biti podignut i kamp.

Koordinator za marketing i medije Jugoslav Rakić naglašava da će svoj nastup u revijalnom delu manifestacije imati i beogradski bend Orthodox Celts kako bi, kako tvrdi, “mladi mogli da čuju muziku koja vredi”, ali i osete dobru energiju i emocije koje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kelti prenose kroz tradicionalne instrumente na svojim koncertima.

Većina prijavljenih bendova je iz Srbije, ali nam je posebno drago što su se prijavili i bendovi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije… Prijavilo se i dosta bendova za revijalni deo. To je za nas velika čast, kao i potvrda da smo dostigli visok nivo. Želimo da kroz pesmu i igru pošaljemo jednu lepu sliku sa juga Srbije i budemo ponosni na to što smo organizovali - rekao je Rakić.

On dodaje da je “Kuršumlijska gitarijada” veoma značajna jer podiže muzičku kulturu na viši nivo i podseća da je ova manifestacija bila deo tradicije punih 10 godina, od 1988. do 1998. godine.

Nakon NATO bombardovanja 1999. godine, održavanje ove manifestacije je prekinuto i sada, posle 18 godina, na inicijativu i u organizaciji Kancelarije za mlade, Neformalne  grupe mladih muzičara Kuršumlije, Turističke organizacije i Udruženja Centar za razvoj i saradnju regiona ”Kuršumlijska gitarijada” se ponovo održava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.