Na Gradini zaplenjena sumnjiva garderoba i parfemi

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2018, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Gradini zaplenjena sumnjiva garderoba i parfemi

Carinici su 29. maja na Graničnom prelazu Gradina zaplenili veću količinu neprijavljene garderobe i parfema za koju se sumnja da nisu original i da su namenjeni daljoj preprodaji.

Neprijavljena roba je pronađena u ličnom prtljagu kod trojice putnika autobusa koji je saobraćao na liniji od Turske do Bosne i Hercegovine.

Kod dvojice putnika, pronađena je identična količina od oko 300 muških i ženskih delova garderobe, čija je vrednost, prema cenama sa etiketa, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << procenjena na 4.000 evra - navode u Upravi carina.

Parfemi; foto: Uprava carinaJoš jedan prekršaj otkriven je u istom autobusu, prilikom šverca parfema poznatih robnih marki kao što su “kavali”, “armani”, “dior”, “hugo bos”, “šanel” i druge.

Treći putnik se našao u prekršaju, jer je propustio da prijavi, da u jednoj od svojih torbi ima gotovo 80, po svemu sudeći, kopija parfema, vrednih oko 800 evra za koje se sumnja da su namenjeni preprodaji - dodaju iz Uprave carina.

Za veći deo haljina, košulja, pantalona, trenerki, majica i parfema, objašnjavaju u Upravi, postoji sumnja da povređuju prava intelektualne svojine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.