Izvor: JUGpress.com, 10.Feb.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS osudio jezive uvrede i optužbe Milomira Marića protiv Gordane Suše

BEOGRAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije osuđuje jezive uvrede i optužbe koje je o uglednoj novinarki Gordani Suši izrekao glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić i poziva Savet REM-a da prema tom mediju preduzme odgovarajuće mere zbog kršenja zakonskih normi.

“NUNS smatra da je Marić grubo zloupotrebio poziciju glavnog urednika televizije sa nacionalnom frekvencijom kako bi se osvetio Suši zbog kolumne u listu Danas u kojoj ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kritikovala u vezi sa emisijom „Ćirilica“ u kojoj je gostovao Aleksandar Vučić.

Svoj bes zbog kritičkog stava novinarke Marić je demonstrirao uvredama i optužbama protiv njenog pokojnog oca i pokojnog supruga, dovodeći i nju u direktnu vezu sa njihovim navodnim zlokobnim i zločinačkim radom. Poruke da je otac Gordane Suše bio „najveći udbaš“, te da je njen muž kao „najviši funkcioner saveznog SUP-a“ uz njeno sufliranje „određivao koga će Arkan da ubije negde u inostranstvu“, očigledno su upućene sa ekrana kako bi se novinarka zastrašila i javno diskreditovala. Istovremeno, poruke predstavljaju opasno targetiranje Suše kao mete zbog njenog kritičkog stava o aktuelnoj vlasti i njoj naklonjenim medijima i novinarima. 

Podsećamo da je Suša zamerila Mariću što „nije nijednom odreagovao na Vučićeve, najblaže rečeno, brutalne laži, počev od toga da je sve pobunjene građane izjednačio i ponizio pod simbol vešala, preko prebrojavanja i omalovažavanja da ih je više bilo u protestima pokreta ‘Ne davimo Beograd’, pa do sedam puta zaredom upotrebljene reči kurva, ne pominjući da su takve reči upućivali članovi njegove partije opozicionim poslanicama u parlamentu a koje nikada nije uzeo u zaštitu”.

Suša je u istom kontekstu pomenula da je Marić stalni glasač SNS, čime se on u pomenutoj emisiji pohvalio Vučiću, a što predstavlja direktno kršenje novinarske etike”, navodi se u saopštenju NUNS-a.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.