NUNS i UNS osudili seksističke napade Ace Lukasa na novinarku Tatalović

Izvor: JužneVesti.com, 09.Nov.2020, 14:08

NUNS i UNS osudili seksističke napade Ace Lukasa na novinarku Tatalović

Oba reprezentativna novinarska udruženja u Srbijie - NUNS i UNS osudila su napade na novinarku N1 Žaklinu Tatalović koju je sinoć u emisiji “Hit tvit” najprizemnije vređao pevač Aca Lukas. Za NUNS je ovaj napad posledica višegodišnjeg urušavanja pristojnosti i etičnosti u javnom prostoru, dok je UNS pozvao sve učesnike u javnom životu da ne vređaju novinare.

Lukas je sinoć u Pinkovoj emisiji gostovao sa Aleksandrom Šapiće i Zoranom Ćirjakovićem, a u jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trenutku je počeo da vređa novinarku N1.

Voditeljka ga je više puta upozorila da to ne radi, ali on se nije zaustavljao u svojim seksističkim komentarima.

Bez obzira što se radi o tabloidnom televizijskom formatu, urednica i voditeljka emisije Verica Bradić morala je već nakon prve rečenice Ace Lukasa da ga prekine i udalji iz studija, a žalosna je činjenica da ostali gosti nisu reagovali i ogradili se od bestijalnih izjava njihovog sagovornika - piše NUNS.

Mi kad @blentostamin_ počne da viče u kafani posle jednog i po piva. pic.twitter.com/0qAuC4lJuH

Osuda stiže i iz UNS-a odakle poručuju da odgovornost snosi i TV Pink.

UNS još jednom poziva sve učesnike u javnom životu da ne vređaju novinare. UNS takođe podseća da svako ima pravo da kritikuje rad medija i novinara ali da se ovakvo vređanje ne može opravdati slobodom govora - piše u saopštenju.

Ovakvi napadi, kažu u NUNS-u, su logična posledica višegodišnjeg urušavanja pristojnosti i etičnosti u javnom prostoru u čemu, kako kažu, prednjače državni funkcioneri, pojedine televizije sa nacionalnom frekvencijom i režimski tabloidi.

Rečenice Lukasa možemo tumačiti i kao primitivniju i prizemniju verziju pogrda i uvreda koje je predsednik Srpske napredne stranke i Republike Srbije izneo na račun novinara i medija u petak uveče prilikom obilaska gradilišta u Zemunu - piše NUNS.

Oni podsećaju da je anketa pokazala da je 36% novinarki u poslednjih 5 godina dobijalo pretnje onlajn kanalima ili im je na bilo koji drugi način bila ugrožena bezbednost tim putem.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Folker bunca i vređa Žaklinu Tatalović, a doktor Šapić u tišini zuri u pod

Izvor: Luftika.rs, 09.Nov.2020

Pevač narodne muzike Aca Lukas, tokom gostovanja u emisiji Hit Tvit, brutalno je vređao novinarku televizije N1 Žaklinu Tatalović. Za to vreme ostali gosti u studiju nemo su gledali u zemlju i pravili se “blesavi”.. “Žaklina Tatlović se podsmeva svemu i svakome, ja sam ekspert za ovo, na...

Nastavak na Luftika.rs...

UNS i NUNS osudili ispad Ace Lukasa

Izvor: Blic, 09.Nov.2020

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudile su danas, kako su naveli, "seksistički" ispad pevača narodne muzike Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, prema novinarki televizije N1 Žaklini Tatalović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.