Izvor: JUGpress.com, 05.Feb.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS i NDNV: Aktuelna vlast podstiče pretnje novinarima TV N1

BEOGRAD-NOVI SAD

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) izražavaju podršku redakciji televizije N1 povodom najnovijih pretnji upućenih novinarima te medijske kuće i njihovim porodicama.

“NUNS i NDNV zahtevaju od istražnih i pravosudnih organa da hitno preduzmu najozbiljniju istragu i odgovarajuće kaznene mere protiv autora pretnje smrću novinarima N1 koja predstavlja krivično delo ugrožavanja sigurnosti lica koja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << obavljaju posao u informisanju od javnog značaja.

NUNS i NDNV smatraju da je krajnje vreme da najviši državni funkcioneri, a pre svih predsednik Republike Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabić javno osude jezivu preteću poruku redakciji i novinarima N1.

Ukoliko bi takva, jasna i nedvosmislena osuda izostala, defnitivno bi postalo jasno ono što dva novinarska udruženja odavno tvrde – da je aktuelna vlast neposredno odgovorna za atmosferu mržnje i straha koja se iz dana u dan širi javnim prostorom Srbije. Tim pre što upravo predstavnici vlasti aludiranjem da je N1 priznala nezavisnost Kosova direktno podstiču i ohrabruju komentare na društvenim mrežama u kojima se ta televizija i njeni novinari proglašavaju za izdajnike.

NUNS i NDNV će o najnovijim pretnjama novinarima, kao i o postupcima nadležnih državnih institucija obavestiti međunarodne novinarske i medijske organizacije”, navodi se u saopštenju NUNS-a i NDNV-a.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.